Futbolo mokykla taps viešąja įstaiga

Futbolo mokykla taps viešąja įstaiga

Klaipėdos futbolo mokykla nuo kitų metų balandžio 1 dienos keis statusą - iš biudžetinės įstaigos taps viešąja įstaiga. Tokiam sprendimui pritarta Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Audrius Žuta priminė, kad iki šio mokyklos statuso keitimo privedė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sprendimas biudžetinėms įstaigoms nebeleisti rungtyniauti Elitinėse jaunių lygos varžybose.

"Buvo eita įvairiais keliais - rašyti raštai Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybai, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, tačiau buvo atsakyta, kad Lietuvos futbolo politiką formuoja LFF. Taigi mums belieka pereiti į viešąją įstaigą, nes kitaip nukentės mūsų vaikai - tiesiog jie negalės dalyvauti čempionatuose" , - akcentavo A. Žuta.

Tarybos narė Nina Puteikienė pastebėjo: "Futbolas Lietuvoje primena didelį tvenkinį, kur vanduo neskaidrus ir plaukioja stambios žuvys."

Ar Lietuvos futbolo federacija yra valstybė valstybėje ir gali taip sprausti mus į kampą? Gal atidėkime bent trumpam šį klausimą?

Pasiteiravus, ar tai, kad bus pakeistas Futbolo mokyklos statusas, neatsilieps trenerių atlyginimams, A. Žuta atsakė: "Trenerių atlyginimai neturėtų nukentėti. Viešoji įstaiga gali lengviau dalyvauti įvairiuose projektuose, taip pat gauti ir rėmėjų lėšų."

Daugybę metų sporto klausimuose itin aktyvus Tarybos narys Saulius Budinas pabrėžė: "Nereikėtų žiūrėti į tai kaip į baubą, viešajai įstaigai atsiveria daugiau galimybių. Siūlyčiau šiam sprendimui pritarti."

Galiausiai 26 tarybos nariai pasisakė už Futbolo mokyklos statuso pakeitimą iš biudžetinės į viešąją ir 3 Tarybos nariai susilaikė.

Lapkričio mėnesį planuojama eiti į Tarybą su kitu klausimu - dėl Futbolo mokyklos dalininkų priėmimo į viešąją įstaigą.

Klaipėdos futbolo mokykla - viena didžiausių futbolo mokymo įstaigų Lietuvoje. Joje treniruotes lanko per 700 vaikų ir jaunuolių iki 19 metų. Iš jų beveik 100 - socialiai remtinų arba iš daugiavaikių šeimų (jiems už treniruotes nereikia mokėti). Dirba 19 trenerių, iš jų net 13 turi tarptautines trenerių licencijas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder