Futbolo aikštynas - jau su olandiška "žole"

Futbolo aikštynas - jau su olandiška "žole"

Klaipėdos centrinio stadiono aikštė jau įgavo visai kitokį veidą: paklota dirbtinė veja, įrengtos žiūrovams skirtos 1000 vietų tribūnos, tvora, pastatyti apšvietimo stovai.

Viena aikštė 5rengta tarptautinių matmenų (plotis - 68 m, ilgis - 105 m), kita - mažesnė (vaikams, 44 ir 68 m).

Kartu su apšvietimu ir tūkstančio vietų tribūnomis (pusė vietų uždengtos) šio sumanymo įgyvendinimas Klaipėdos savivaldybei atsiėjo daugiau nei 3,5 mln. litų.

Didžioji dalis lėšų skirta iš Klaipėdos savivaldybės, maždaug 500 tūkst. litų - iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo.

Aikštėje paklota olandiška "žolė". Ją pagamino garsi visame pasaulyje firma EDEL GRASS. Beje, šios Olandijos firmos pagaminta dirbtine danga yra padengta ir LFF stadiono aikštė Vilniuje.

Mūsiškė eksploatuojama ne su juodomis, bet su žaliomis granulėmis. Taigi atrodo kaip tikra žolė.

"Noriu pabrėžti, kad dirbtinę dangą, kurios vertė - daugiau nei milijonas litų, mums dovanoja Lietuvos futbolo federacija. Mes norėjome įsigyti kokybiškesnę, naujausių technologijų veją, tai teko pridėti 100 tūkstančių litų", - teigė savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus specialistas Ignas Pocius.

Pastatyti apšvietimo stovai su 150 šviestuvų-liuksų, tad futbolininkai galės sportuoti ne tik šiltuoju sezonu dienos metu, kaip darydavo anksčiau, bet ir visus metus iki vėlaus vakaro.

Futbolo atstovai pastebi ir trūkumų: šalutinėje aikštėje nėra kamuolio gaudyklių - tinklų. Futbolininkams bus nepatogu, nes jų spirti kamuoliai skries į mišką arba daužys aikštelėje stovinčias mašinas. Be to, kamuolius reikės patiems žaidėjams ir susirankioti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder