Futbolas baruose. Paklausu ar nuvalkiota?

Futbolas baruose. Paklausu ar nuvalkiota?

Po truputį įsibėgėjanti vasara lepina ne tik saulėtais ir vasariškais orais, bet ir visus europiečius prie televizoriaus ekrano prikausčiusiu Europos futbolo čempionatu.

Nors, deja, Lietuvos dalyvių sąraše nėra, nusiminti tikrai neverta. Nepamirštamos emocijos bei geros nuotaikos užtaisas garantuotas. Šis sporto spektaklis neaplenkė ir klaipėdiečių, kurie šiam čempionatui rodo ypatingą dėmesį. Čempionato rungtynes su draugais prie gėrimų ir užkandžių pasižiūrėti norintiems miestiečiams savo paslaugas aktyviai siūlo ne viena kavinė ir baras.

Kaip Europos futbolo čempionatas pakeitė personalo darbotvarkę ir nusistovėjusį kasdienį ritmą, ar nekilo didesnių problemų, rūpesčių?

Dauguma apklaustų kavinių darbuotojų teigė, jog buvo nuoširdžiai nustebinti miestiečių susidomėjimo ir pridūrė, jog lankytojų skaičius, nors ir nevienodai, tačiau išaugo.

"Futbolas Lietuvoje populiarus, netikėta, kad yra tiek daug gerbėjų", - sakė M. Mažvydo alėjoje įsikūrusios kavinės "Jola" darbuotoja.

Mažesnėse kavinėse didesnių pokyčių nepastebėta, o didesnėse, ypač lauko baruose, lankomumas išaugo net keletą kartų. "Charlie" picerijos administratorė Elena teigė, jog vykstančios varžybos - gera proga barmenams ir padavėjams užsidirbti ar tiesiog įgyti daugiau patirties.

O šalia įsikūrusio baro "Jorkas" padavėjas Gedas atviravo, jog Europos futbolo čempionatas įnešė ir daug teigiamų emocijų. Picerijos "Bambola" darbuotoja Neringa taip pat sutiko, jog futbolo fiesta smarkiai prisidėjo prie išaugusio lankytojų antplūdžio.

Tiesa, paklausti, ar prieš porą metų vykęs pasaulio futbolo čempionatas susilaukė didesnio dėmesio nei šiemet, kavinių atstovai buvo vieningi.

"Nors šis čempionatas ir populiarus žmonių tarpe, tačiau jis akivaizdžiai neprilygsta 2010-ųjų pasaulio čempionatui. Tuomet žmonių buvo kur kas daugiau", - teigė "Čili picos" darbuotoja Rasa.

Lauko kavinėse ir baruose dirbantys žmonės taip pat atviravo, jog lankytojų mylimiausios komandos nesikeičia jau daug metų

"Tradiciškai, labiausiai palaikomos Vokietijos, Anglijos, Ispanijos nacionalinės rinktinės", - sakė restorano "Friedricho pasažas" padavėja Laima.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder