„Fortūnos“ pergalę apkartino Andros Gabalytės trauma

„Fortūnos“ pergalę apkartino Andros Gabalytės trauma

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės tęsia pergalingą žygį Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate – iškovota ketvirtoji iš eilės, o iš viso šį sezoną jau vienuoliktoji pergalė. Šįkart Viliaus Stanišausko auklėtinės namuose be didesnio vargo 24 taškų skirtumu -  76:52 (13:4, 21:15, 23:18, 19:15) nukovė Ukmergės „Vilkmergės“ krepšininkes.

Šia pergale klaipėdietės pradėjo ketvirtąjį (paskutinį) LMKL reguliariojo čempionato ratą.

Klaipėdietės dvikovą pradėjo galingai – 5:0, o dar po kelių akimirkų susikrovė ir dviženklę persvarą – 13:2.

15 dvikovos minutę komandas jau skyrė 21 taškas – 27:6 ir klaipėdietės iki pat dvikovos pabaigos akivaizdžiai kontroliavo situaciją.

„Fortūnos“ pergalę apkartino patirta Andros Gabalytės kojos trauma. Ji po rungtynių išvyko pas medikus, kad būtų ištirta tiksli diagnozė. Įtariama, kad jai plyšo blauzdos raumuo. 

„Apmaudu, kadangi Andra – svarbi mūsų komandos dalis. Jei būčiau žinojęs, kad taip nutiks, nebūčiau jos leidęs į aikštę. Šįvakar būtume susitvarkę ir be jos. Bet toks jau sportas, nieko iš anksto nenuspėsi“, - po rungtynių situaciją komentavo „Fortūnos“ treneris Vilius Stanišauskas.

Jis gyrė komandos merginas už gerai atliktą darbą.

„Laikėmės žaidybinio plano, ypač gynyboje ir tai džiugina. Pasireikšti galėjo ne tik mūsų ekipos senbuvės, bet ir jaunos žaidėjos“, - pabrėžė V. Stanišauskas.

 „Fortūna“: Lina Mikelevičienė ir Roberta Mizgerytė - po 15, Erika Kregždytė ir Brigita Gudelionytė (10 atk. kam.) - po 11, Justina Matuzonytė - 10 (8 atk. kam.), Agnė Černeckytė – 5 tšk.

„Vilkmergė“: Martyna Petrėnaitė - 17, Aurelija Putramentaitė - 13 (9 atk. kam.), Monika Petrauskaitė – 11 tšk.

„Fortūna“ akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:31.

„Fortūna“ šią Ukmergės komandą įveikė visus keturis kartus. Iki šio vakaro rungtynių buvo iškovotos taip pat užtikrintas pergalės: Klaipėdoje rezultatu – 75:55 ir Ukmergėje – 82:57, 76:58.

Artimiausias rungtynes „Fortūna“ žais vasario 14 dieną (antradienį) Marijampolėje su šalies vicečempionėmis Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkėmis. Tai bus atsakomosios Lietuvos moterų taurės turnyro pusfinalio rungtynės. Pirmose rungtynėse, vykusiose Klaipėdoje, 8 taškų skirtumu – 74:66 laimėjo marijampolietės. Taigi, „Fortūnai“, norint patekti į Lietuvos moterų taurės finalą, Marijampolėje reikia pergalės 9 taškų skirtumu. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder