"Fortūnai" - Kauno klinikų specialistų dėmesys

"Fortūnai" - Kauno klinikų specialistų dėmesys

Daugkartinės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) prizininkės Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės sulaukė Kauno klinikų specialistų vizito. Profesionalių sporto medikų komanda pateikė klaipėdietėms krūvą užduočių ir testų bei artimiausiu metu įvertins pagrindinius krepšininkių sveikatos rodiklius.

Pagal surinktus duomenis Kauno specialistai teiks rekomendacijas komandų treneriams, medicininiam personalui bei pačioms krepšininkėms.

"Tai buvo neįprasta, bet įdomi treniruotė. Visos merginos stengėsi atlikti testus kuo geriau", - sakė "Fortūnos" trenerių štabe dirbantis Martynas Stankovičius.

Tai jau antrus metus LMKL, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), Kauno klinikų ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomas mokslinio-pritaikomojo pobūdžio projektas, kurio tikslas - įvertinti sezono metu patiriamų traumų riziką, nustatyti priemones jų prevencijai bei sukurti sportininkų ligų ir traumų registrą, įsibėgėja.

Visos krepšininkių ligos ir traumos elektroniniu būdu yra registruojamos ligų ir traumų duomenų bazėje. Manoma, kad šie duomenys ateityje padės nustatyti dažniausiai pasitaikančias aukščiausio meistriškumo krepšininkų ir krepšininkių ligas bei traumas, leis parengti konkrečias prevencijos rekomendacijas ir paskatins įsitraukti į sportininkų parengimo procesą ne tik medikus, bet ir visas susijusias grandis - nuo sportininkų tėvų iki atsakingų institucijų.

Sezono startas - spalio 11 dieną

"Fortūnos" merginos, kurioms vadovauja vyr. trenerė Ramunė Kumpienė, šiemet varžysis ne tik LMKL čempionate bei LKF taurės turnyre, bet ir po pertraukos grįžta į vieną pajėgiausių tarptautinių turnyrų - Europos taurės varžybas.  

"Fortūna" šiame Senojo žemyno turnyre grumsis C grupėje su Maskvos srities "Sparta&K" (Rusija), Mersino "Buyuksehir Belediye" bei "Orduspor" (Turkija) klubais.

Pirmoji klaipėdiečių Europos taurės turnyro akistata numatyta lapkričio 6 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A). Varžovas - Maskvos srities "Sparta&K".

"Mus burtai suvedė su labai stipriomis komandomis, tačiau stengsimės nebūti patrankų mėsa. Žinome, kad varžovių klubų biudžetai - gerokai didesni. Mums, jaunai komandai, kautis su tokio lygio komandomis bus labai sunku, tačiau ir labai naudinga dėl patirties ir tobulėjimo", - teigė "Fortūnos" žaidėja Kristė Druskytė.

LMKL čempionate "Fortūna" pirmąsias rungtynes žais spalio 11 dieną (šeštadienį) išvykoje su "Utenos" komanda. Lietuvos pirmenybėse dar dalyvaus Kauno "Aistės-LSU-Paradis", Kauno rajono "Hoptrans-Sirenos", Vilniaus "Jaunieji talentai", "Kibirkštis-VIČI", Šiaulių "Rūta-Universitetas" ir Marijampolės "Sūduva".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder