"Fortūna" žengė žingsnį LMKL pusfinalio link

"Fortūna" žengė žingsnį LMKL pusfinalio link

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) atkrintamąsias rungtynes pradėjo pergale – Ramunės Kumpienės auklėtinės Klaipėdoje rezultatu 72:67 (20:9, 10:14, 15:18, 27:26) įveikė Kauno "Aisčių-LSU-Paradis" ekipą ir serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0.

Klaipėdietės pirmąjį kėlinį pradėjo įspūdingai ir greitai susikrovė dviženklę persvarą – 15:4. Dar po kelių akimirkų, 12 dvikovos minutę, „Fortūnos“ merginos pirmavo ir 15 taškų skirtumu – 26:11.

Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre susirinkę sirgaliai jau ėmė garsiai kalbėti, kad kaunietės bus užmėtytos kepurėmis, tačiau tarsi tai išgirdusios "Aisčių-LSU-Paradis" žaidėjos ėmė demonstruoti charakterį, aktyviai gintis ir po truputį mažinti atsilikimą.

Klaipėdos krepšininkės šiek tiek sutriko, ėmė dažniau klysti ir kaunietės dar iki didžiosios pertraukos priartėjo iki 7 taškų – 23:30.

Po atokvėpio minutėlių intriga tik augo. Dėl surinktų keturių pražangų ant suolo sėdo viena iš „Fortūnos“ lyderių Gabrielė Gutkauskaitė ir kaunietės pasijuto dar laisviau – Ričardo Maceinos treniruojamos žaidėjos ne tik pasivijo aikštės šeimininkes, bet ir ketvirtojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą savo nauda – 54:52.

Visgi tuomet taktiškai pasielgė R. Kumpienė – į aikštę sugrąžino G. Gutkauskaitę ir Liną Aglinksaitę. Būtent pastaroji žaidėja inicijavo Klaipėdos ekipos spurtą – pelnė septynis taškus iš eilės ir pajūrio atstovės vėl susikrovė saugų pranašumą – 65:56. Varžovės dar bandė gelbėtis stabdydamos laiką pražangomis, tačiau tai jau nieko nebelėmė – fortūnietės pergalės iš rankų jau nebepaleido.

LMKL ketvirtfinalyje yra rungtyniaujama iki dviejų pergalių. Atsakomosios rungtynės vyks kovo 22 dieną (šeštadienį) Kaune. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos kovo 25 dieną (antradienį) Klaipėdoje.

STATISTIKA

„Fortūna“ – „Aistės-LSU-Paradis“ - 72:67 (20:9, 10:14, 15:18, 27:26).  

Klaipėdos komandai 19 taškų pelnė Lina Aglinskaitė, 14 (10 atk. kam.) – Eglė Šikšniūtė,  11 (13 atk. kam., 6 rez. perd.) - Monika Grigalauskytė, 10 - Gabrielė Gutkauskaitė, po 7 – Agnė Černeckytė ir Kristė Druskytė.

Kauno ekipos gretose visas 40 minučių aikštėje praleidusi Laura Svarytė surinko 21 tašką (9 atk. kam.), Neringa Skadaitė – 15, Jolanta Marmienė ir Greta Tamašauskaitė – po 11 tšk.

Klaipėdietės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 45:33.

Ramunė Kumpienė (Klaipėdos „Fortūnos“ trenerė): „Labai svarbi pergalė. Tai finišo tiesioji, klysti nebegalime. Kalbant apie rungtynes, ypač sėkmingas buvo pirmasis kėlinys, kai komanda žaidė labai susikaupusi ir atsakingai, padarė tik dvi klaidas. Tačiau vėliau tikriausiai atsiliepė nuovargis ir įtampa – ėmėme dažniau klysti, tačiau visa laimė, kad šios rungtynės mums buvo su sėkminga pabaiga. Labai norėtume, kad ši ketvirtfinalio serija baigtųsi jau šeštadienį Kaune, tačiau nesitikime, kad bus lengva. Reikia padaryti išvadas. Juk mūsų lyderė Gabrielė Gutkauskaitė negalėjo žaisti 1,5 kėlinio dėl surinktų 4 pražangų, tikiuosi tokių pačių klaidų Kaune nebekartosime. Manau, kad Kaune lauks tokia pati atkakli kova. Varžovės tikrai kabinsis, nes Kauno komanda yra kovinga. Manau, kad nebus nė kiek lengviau.“

Ričardas Maceina (Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ treneris): „Pirmąjį kėlinį pradėjome prastai, bet vėliau apsipratome su jauduliu ir net buvome perėmę iniciatyvą į savo rankas. Manau, kad esame lygiavertės komandos, tačiau šįkart labiau pasisekė aikštės šeimininkėms. Darysime viską, kad atsirevanšuotume namuose ir grįžtume žaisti trečiųjų ketvirtfinalio rungtynių į Klaipėdą. Šiaip savo komandos kovingumu esu patenkintas, negaliu peikti savų žaidėjų. Galėjome laimėti, bet šįkart nepavyko. Sveikiname varžoves. Žinome, kad klaipėdietės yra įveikiamos ir ruošimės tai įrodyti antrose ketvirtfinalio rungtynėse. Žaidėjos dega kovingumu, nenorėtume dar baigti sezono.“   

„Fortūna“ pastarąją Kauno ekipą šį sezoną įveikė jau trečią kartą. Tai klaipėdietės jau buvo padariusios ir dukart LMKL reguliariajame čempionate: 2013 metų lapkričio 8 dieną Kaune, kai šventė pergalę 17 taškų skirtumu - 78:61 ir 2014 metų kovo 15 dieną Klaipėdoje - 66:57.

Tiesa, pajūrio atstovės dukart prieš šią ekipą pralaimėjo: namuose - 59:77 ir išvykoje - 48:61.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder