„Fortūna“ Klaipėdoje nugalėjo pasistiprinusią „Uteną“

„Fortūna“ Klaipėdoje nugalėjo pasistiprinusią „Uteną“

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate jau trečią kartą nugalėjo „Utenos“ ekipą. Šįkart rungtynės Klaipėdoje baigėsi rezultatu 73:65 (18:22, 24:13, 17:12, 14:18).

Tai buvo 9-oji šio sezono „Fortūnos“ pergalė LMKL čempionate (yra patyrusios 7 pralaimėjimus). Klaipėdietės, surinkusios 25 taškus, su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa dalijasi trečiąją – ketvirtąją LMKL turnyrinės lentelės vietą.  

Utenos komandos negelbėjo ir tai, kad jų komandoje įvyko nemažai permainų: prie komandos vairo stojo iš Rusijos į Lietuvą grįžęs gerai žinomas krepšinio specialistas Alfredas Vainauskas, komandą sustiprino aukštaūgė Kristina Alminaitė bei legionierė iš JAV Sakellie Daniels.  

Klaipėdietės, vadovaujamos Ramunės Kumpinės, dvikovą pradėjo užtikrintai ir greitai išsiveržė į priekį – 10:2.

Deja, nepavyko išvengti ir duobių: greitai tris pražangas užsidirbo pagrindinė „Fortūnos“ įžaidėja Gabrielė Gutkauskaitė ir uteniškės ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą – 22:18.

Tačiau viešnios pirmavo labai neilgai. „Fortūnos“ žaidėjos greitai sugebėjo atstatyti pusiausvyrą ir į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudamos 7 taškais – 42:35, o trečiojo kėlinio pradžioje susikrovė ir dviženklę taškų persvarą – 49:37 ir jau diktavo žaidimo sąlygas.

„Fortūnai“ Gabrielė Gutkauskaitė ir Lina Aglinskaitė surinko po 16 taškų, Eglė Šikšniūtė pridėjo 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių, Simona Dobrovolskytė – 11, Monika Grigalauskytė – 7 (9 atk. kam.), Šarūnė Malinauskaitė – 4, Justina Matuzonytė – 2 tšk.

„Utenai“ Kristina Alminaitė pelnė 14, Sakellie Daniels (8 atk. kamuoliai, 8 rez. perdavimai, 6 perimti kamuoliai) - 12, Eglė Jucevičiūtė ir Monika Aleksaitė (8 atk. kamuoliai) - po 11 taškų.

Priminsime, kad klaipėdietės ir uteniškės šį sezoną susitiko jau trečią kartą. Pirmąjį kartą spalio 18 dieną Klaipėdoje pergalę „Fortūna“ šventė 17 taškų skirtumu - 63:46, o antrąjį kartą Utenoje rungtynės jau buvo atkaklesnės, tačiau taip pat laimėjo klaipėdietės – 77:70.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ trenerė): „Mes pirmąjį kėlinį gerai pradėjome, tačiau pagrindinė mūsų įžaidėja Gabrielė Gutkauskaitė surinko tris pražangas ir buvau priversta ją sodinti ant suolo. Tada jaunos žaidėjos ėmė panikuoti, skubėti, padovanojo kelis kamuolius ir varžovės pasivijo. Reikėjo šiek tiek laiko nusiraminti, susistyguoti ir vėl žaidimas atsistatė į savo vietas, viskas jau buvo gerai. Šiandien mes su „Utenos“ ekipa žaidėme lyg su nauja komanda. Juk pasikeitė treneris, prisijungė kelios naujos žaidėjos, be to, neturėjome šios komandos video medžiagos, nors ir buvo privaloma filmuoti rungtynes. Mes negalėjome išsistudijuoti varžovių žaidimo, gal ir tai mums truputį apsunkino pasiruošimą šioms rungtynėms. Mes labai daug dirbome tarpušvenčiu, tikiuosi, kad merginos išlaikys tą ritmą, įgis vis geresnę sportinę formą ir mes galėsime labiau pasipriešinti stipriausioms LMKL komandoms.“

Alfredas Vainauskas („Utenos“ treneris): „Mano komandos žaidėjoms trūksta pasiruošimo ir patirties, šiai dienai žaidėjų lygis nėra toks, kokio norėčiau. Juk dauguma „Utenos“ komandos narių susibūrė tik spalio mėnesį. Dar trūksta susižaidimo. Yra daug noro, jos stengiasi, daug dirba, bet kaip aš sakau: krepšinyje žaidžia asmenybės. Šiai dienai pas mus asmenybių trūksta.“   

Tai buvo ne vienintelės šios savaitės "Fortūnos" krepšininkių rungtynės. Sausio 11 dieną (šeštadienį) pajūrio atstovės pradės kovas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro antrajame etape. Mūsiškių varžovė - Vilniaus "Jaunųjų talentų" ekipa.

Į kitą etapą pateks geresnį taškų santykį iš dvejų rungtynių surinkusi ekipa.

Pirmasis susitikimas numatytas sausio 11 d. (šeštadienį) Vilniuje, o atsakomosios rungtynės - sausio 21 d. Klaipėdoje.

Dar antrajame etape kaunasi Kauno "Aistės-LSU-Paradis" ir Marijampolės "Sūduva".
Šių porų nugalėtojai pateks į pusfinalį.

Jei klaipėdietės laimės, tada teks kautis su Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" atstovėmis, kurios be kovos pateko į pusfinalį.

Taip pat pusfinalyje savo varžovių laukia ir Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" ekipa.

Įdomu pastebėti, kad bus surengta kova tik dėl nugalėtojų vardo, o dėl trečiosios vietos dvikova nenumatyta.

"Pernai mes iškovojome trečiąją vietą tiek LMKL čempionate, tiek LKF taurės turnyre, o šiemet pastarajame turnyre bus kovojama tik dėl nugalėtojų taurės. Nenuostabu, kad mūsų pagrindinis tikslas ir siekis - žūtbūt prasibrauti į finalą. Tai būtų puikus pasiekimas", - sakė R. Kumpienė.
   


Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder