"Eurosport" reportaže parodytas Rudžio Fernandezo sumušimas Kaune

"Eurosport" reportaže parodytas Rudžio Fernandezo sumušimas Kaune

Ispanijoje savo programas šios šalis sporto gerbėjams transliuojantis „Eurosport“ kanalas pateikė beveik 2,5 min. trukmės vaizdo įrašą, kuriame pateiktas skandalu virtęs praėjusio ketvirtadienio incidento Kaune, kai po Eurolygos „Top 16 etapo“ E grupės rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ klubų buvo sumuštas madridiečių ekipos žaidėjas Rudy Fernandezas.

Jį einantį į autobusą, užpuolė du iš šeimininkų aistruolių – broliai Nauris ir Normundas Maciai.

Nors pati įvyko kulminacija nepateko į kamerų objektyvus, „Eurosport“ reportaže galima pamatyti, kaip yra sulaikomas vienas iš brolių Macių, dėl užpuolimo lyg ir verkiantį R.Fernandezą.

Iškart po įvykio apie šią situaciją „Eurosport“ kalbėjo „Real“ gerbėja. „Vargšas Rudy... Mes tikrai nesitikėjome, kad Lietuvos sirgaliai taip pasielgs. Tikra gėda jiems“, – sakė Ispanijos gerbėja, kuriai antrino ir šalia buvę incidento liudininkai. „Gėda“, – sakė jie.

Tačiau brolių Macių užpultas „Real“ krepšininkas Rudy Fernandezas sugrįžęs namo teigė, kad visi Lietuvos krepšinio aistruoliai nėra tokie kaip jį užpuolę broliai.

„Labai dėkoju visiems, kurie mane palaikė ir drąsino. Tikiuosi, kad to daugiau neįvyks. Man viskas gerai, tačiau viskas galėjo baigtis ir blogiau. Dėl to jaučiuosi labai prastai, tačiau neturėtume galvoti, kad visi Lietuvos krepšinio sirgaliai yra tokie kaip tie du asmenys“, – kalbėjo R.Fernandezas.

Šią savaitę Vido Mačiulio laidoje „Krepšinio pasaulyje“ smurtu prieš Madrido „Real“ žaidėją Rudy Fernandezą pasižymėję broliai Maciai atsiprašė visų, tačiau ne ispanų krepšininko.

„Laba diena, Lietuva. Labai atsiprašau dėl to, kas atsitiko. Tai nebuvo specialiai, per daug emocijų. Labai širdingai atsiprašau visų fanų, savo draugų – Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių, Rimo Kaukėno, Sauliaus Štombergo, labai atsiprašau visos komandos. Tai buvo sekundė, dvi sekundės, tikrai specialiai nenorėjome to daryti“, – kalbėjo vienas brolių.

Policija po incidento sulaikė brolius Macius, kurie naktį praleido areštinėje, o jiems abiem buvo nustatytas 2 promiles viršijęs girtumas.

Dėl šio išpuolio Eurolyga jau pradėjo tyrimą, o „Žalgirio“ ekipai gresia iki 100 tūkst. eurų bauda, galimos ir rimtesnės sankcijos – pavyzdžiui, kelių namų mačų žaidimas be žiūrovų.

Kitas brolis dar kartą teigė, kad juos išprovokavo R.Fernandezas, lietuvius pavadindamas komunistais.

„Aš labai myliu Lietuvą, bet apie ją negalima kalbėti blogai, kaip Fernandezas. Jeigu nubaus „Žalgirį“, mes padarysime specialų fondą „broliukai“ ir visa Lietuva surinksim ne tik baudą, bet ir daugiau pinigų. Mums svarbiausia, kad „Žalgiris“ būtų“, – kalbėjo broliai Maciai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder