Europos žaidynių prizininkas Kęstutis Navickas: kiekvieną kartą įrodau, kad esu didelių čempionatų asmenybė

Europos žaidynių prizininkas Kęstutis Navickas: kiekvieną kartą įrodau, kad esu didelių čempionatų asmenybė

Į Vilnių grįžęs pirmųjų Europos žaidynių Baku (Azerbaidžanas) bronzos medalio laimėtojas badmintonininkas Kęstutis Navickas pripažino, kad ši pergalė - svarbiausia jo karjeroje.

"Iš įvairių čempionatų ir turnyrų daug medalių yra, bet jų negali prilyginti Europos žaidynių apdovanojimui. Šis medalis - pats svarbiausias", - oro uoste sakė K. Navickas.

31-erių metų lietuvis pusfinalyje po atkaklios kovos 22:20, 16:21, 13:21 pralaimėjo vėliau aukso medalį iškovojusiam 30-mečiui ispanui Pablui Abjanui (Pablo Abian, 43-ioji pasaulio raketė).

"Iš esmės medalis galėjo būti ir aukštesnės prabos. Labai rimtai kovojau su būsimu čempionu. Manau, kad turėjau šansų antrajame sete iškovoti pergalę. Nepavyko, bet labai džiaugiuosi bronzos medaliu ir didžiuojuosi tuo, ką pasiekiau", - teigė K. Navickas.

Pasak badmintonininko, šis medalis jam - tarsi atpildas už sunkų ir ilgą darbą.

"Šis medalis yra viso gyvenimo darbo įvertinimas. Iki to laukė ilgas, sunkus kelias su nuopuoliais. Esu patenkintas savo karjera. Noriu pasiekti daug daugiau, bet sunkios traumos turėjo didelę įtaką karjerai. Dabar esu pamiršęs traumas ir džiaugiuosi savo nueitu keliu, nes tai buvo puiki gyvenimiška patirtis, be kurios galbūt nebūtų tokių pergalių", - pasakojo Pekino olimpinėse žaidynėse devintąją vietą užėmęs badmintonininkas.

Europos žaidynių prizininkas džiaugiasi, kad jam nebereikia galvoti apie traumas, kurios kankino ne vieną sezoną. Prieš dvejus metus jam plyšo priekinis kryžminis raištis.

"Pasitikiu savo kūnu, bet teigti, kad jau nieko nebeatsitiks, negalėčiau, nes sporte yra labai dideli krūviai. Darau viską, kad išvengčiau traumų, džiaugiuosi badmintonu, kuris mane džiugina. Turiu daug energijos ir žaisti, ir treniruotis, todėl apie traumas negalvoju", - pasakojo geriausias Lietuvos badmintonininkas.

K. Navickas su kitais Lietuvos delegacijos nariais turėjo galimybę dalyvauti iškilmingoje Europos žaidynių uždarymo ceremonijoje.

"Labai puiki patirtis. Visa mūsų delegacija buvo puikiai pasirūpinta, visi labai džiaugiamės. Stadionas buvo didingas, atmosfera puiki, buvo labai smagu", - įspūdžiais pasidalino K. Navickas.

Artimiausiu metu K. Navickas planuoja dalyvauti turnyruose Rusijoje, o vėliau laukia stovykla Malaizijoje ir pasaulio čempionatas Indonezijoje. 72-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis K. Navickas jau kovoja dėl reitingo taškų, reikalingų patekimui į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Pasak badmintonininko, norint žaisti olimpinėse žaidynėse, planetos reitinge reikia būti tarp 80 geriausių.

"Pasaulio čempionate stengsiuosi įveikti kuo daugiau etapų. Aš kiekvieną kartą įrodau, kad esu didelių čempionatų asmenybė. Tikiuosi tik gero pasirodymo. Svarbiausia išlikti sveikam ir būti geros nuotaikos", - pridūrė K. Navickas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder