"Europos taurės turnyre nebuvome pilkos pelytės"

"Europos taurės turnyre nebuvome pilkos pelytės"

"Kai atsuki laiką atgal, pamatai gerokai didesnius komandų biudžetus ir garsius vardus, tada supranti, jog atliktas didžiulis darbas. Mums žygis Europos taurės turnyre baigėsi, tačiau kai supranti, kad buvai visai šalia aštuntfinalio, neslėpsiu, yra apmaudu", - sakė Klaipėdos ekipos vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Neptūniečių viltis prasibrauti į Europos taurės aštuntfinalį sužlugdė Berlyne rezultatu 62:76 patirtas pralaimėjimas prieš aštuonis kartus Vokietijos čempionę bei tiek pat kartų Vokietijos taurės laimėtoją Berlyno "Albą".

Treneri, kaip apskritai vertinate "Neptūno" pasirodymą Europos taurės turnyre?

Teigiamai. Manau, kad Klaipėdos vardą šiame tarptautiniame turnyre gynėme išties garbingai. Juk iš viso iškovojome aštuonias pergales, o buvo tokių skeptikų, kurie sakė, kad "Neptūnas" varžovams taps patrankų mėsa. Mes pirmajame etape iškovojome šešias pergales ir dar prieš paskutines rungtynes buvome užsitikrinę kelialapį į "Last 32" etapą. Pirmajame etape tik per plauką netapome pogrupio nugalėtojais - užimta antra vieta. Antrajame turnyro etape iškovojome dvi pergales - sugebėjo nugalėti ne tik "Albą" - 73:65, bet ir tituluotąjį Salonikų "Arį" - 72:68. Be to, kaip reikiant buvo pasipriešinta turtingajai "Emporio Armani" ekipai: Klaipėdoje pralaimėta paskutinę sekundę vos 1 taško skirtumu - 73:74, o Italijoje - 8 taškų skirtumu - 71:79.

Manau, kad visose Europos taurės turnyro rungtynėse, išskyrus Salonikuose su "Ariu", buvome konkurencingi, kovojome, rodėme charakterį. Juk buvo daug rungtynių, kurių nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinėmis susitikimo sekundėmis. Manau, kad krepšinio sirgaliams buvo į ką pažiūrėti.

Berlyne buvo būtina tik pergalė, tačiau jos iškovoti nepavyko. Kaip manote, ko pritrūko?

Vyrai labai norėjo laimėti ir galbūt tai rungtynių pradžioje pakišo koją, tiesiog perdegėme: du pirmus kėlinius leidome varžovams pelnyti lengvus taškus, o patys bijojome mesti į krepšį, o kai mesdavome - dažnai metimai skriejo pro šalį. Varžovai rizikavo ir tai jiems pasiteisino, o mes to nedarėme. Reikėjo drąsiau kautis ir ryžtis metimams... Labiausiai gaila antrojo kėlinio kelių minučių, kai varžovai sugebėjo atitrūkti per saugų atstumą.

Visgi noriu padėkoti vyrams už tai, kad antroje rungtynių pusėje pademonstravo kovotojų charakterį ir vienaip ar kitaip bandė kabintis. Kelis kartus buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki dešimties taškų, tačiau varžovai pataikydavo fantastinius tolimus metimus ir vėl mus parblokšdavo. Stengėmės pasivyti, nepasidavėme, kovojome, bet to padaryti jau nebepavyko.

Žinoma, negali būti patenkintas, kai realiai suvoki, kad aštuntfinalis buvo pasiekiamas ranka. Kovėmės su išties tituluotomis ir turtingomis komandomis, tačiau ambicijų, noro ir jėgų mums tikrai nestigo. Tik per savo didžiulį norą, užsispyrimą ir pasiaukojimą pavykdavo įveikti favoritėmis vadinamas komandas.

Žygį Europos taurės turnyre baigėte. Dabar didesnį dėmesį skirsite LKL čempionatui. Gal yra minčių pakeisti aplinką, kaip sakoma "įsikrauti elementus"? Gal net planuojate surengti kokią treniruočių stovyklą Palangoje?

To labai norėtume, bet ne visada pavyksta dėl intensyvaus tvarkaraščio. Norėtųsi bent kelioms dienoms pakeisti aplinką. Dabar didesnį dėmesį skirsime Lietuvos krepšinio lygos čempionatui, taip pat reikia susikoncentruoti į "KIDY tour - Karaliaus Mindaugo taurės" turnyrą. Reikia gydyti traumas, kad lemiamoms kovoms būtume optimalios sportinės formos.

Artimiausias LKL rungtynes "Neptūnas" vasario 13 dieną (šeštadienį) 17 val. Pasvalyje su vietos "Pieno žvaigždėmis". Kitos "Neptūno" namų rungtynės "Švyturio" arenoje vyks vasario 27 dieną (šeštadienį) su Vilniaus "Lietuvos rytu".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder