Europos jaunių paplūdimio tinklinio čempionės debiutuos suaugusiųjų čempionate

Europos jaunių paplūdimio tinklinio čempionės debiutuos suaugusiųjų čempionate

Praėjusių metų Europos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pirmą kartą Lietuvos istorijoje dalyvaus Europos suaugusiųjų čempionato finaliniame etape.

Vardinį kvietimą į Senojo žemyno pirmenybes gavusios 17-metės lietuvės teigė esančios laimingos, kad turės galimybę išbandyti savo jėgas tokio aukšto rango varžybose.

"Labai apsidžiaugėme gavusios kvietimą į čempionatą. Nesibaiminame, tik norime gerai sužaisti, - pirmadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje sakė I. Dumbauskaitė. - Žiemą daug dirbome, tobulinome techniką, siekėme pagerinti žaidimą puolime ir gynyboje. Porą metų stipriai padirbus, galima galvoti ir apie aukštesnes vietas suaugusiųjų čempionatuose. Svarbiausia reikia noro ir pasiryžimo".

"Merginos bus jauniausios Europos čempionato dalyvės, todėl prizinių vietų nesitikime, bet būtų gerai iškovoti vieną ar kelias pergales prieš stiprias varžoves, - teigė Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas. - Čempionate dalyvaus 32 komandos - 30 vietas gavo pagal reitingą, o dvi pateko su vardiniais kvietimais. Mūsų merginoms, kaip jaunių čempionėms, buvo suteikta galimybė dalyvauti suaugusiųjų pirmenybėse".

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė besirengdamos sezonui, dalyvavo turnyruose Švedijoje, Monake, treniravosi Latvijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Pasak M. Vasiliausko, paplūdimio tinklininkai karjeros aukštumų pasiekia perkopę 30 metų ribą, tad merginos dar turi laiko tobulėti ir įgyti reikalingos patirties: "Jos viską moka, bet ne viską pavyksta padaryti aikštelėje".

Europos paplūdimio tinklinio čempionatas vyks gegužės 30 - birželio 3 dienomis Hagoje (Olandija). Pirmajame etape komandos bus suskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Grupių nugalėtojos iš karto pateks į atkrintamąsias varžybas, o 2-3 vietas užimsiančios ekipos dar kovos dėl vietų kitame etape. Ketvirtosiose pozicijose liksiančioms komandos čempionatas baigsis po pirmojo etapo.

M. Vasiliausko teigimu, svarbiausi sezono startai Ievai ir Monikai bus liepos 11-15 dienomis Kipre vyksiantis pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionatas ir rugpjūčio 15-19 dienomis Austrijoje vyksiančios Europos jaunimo (iki 20 metų) pirmenybės. Merginos taip pat dalyvaus ir Europos (iki 23 metų) bei pasaulio (iki 21 metų) jaunimo paplūdimio tinklinio čempionatuose.

Po sėkmingai Vilniuje surengto Europos 18-mečių čempionato, šiemet Lietuvai patikėta rengti Rytų Europos pirmenybes, kuriose dalyvaus stipriausi sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir Azerbaidžano. Vyrų varžybos vyks birželio 14-17, o moterų - birželio 29 - liepos 1 dienomis.

Vasarą paplūdimio tinklininkai kovos ir dėl Lietuvos čempionų titulo. Šalies pirmenybes sudarys penki etapai, tačiau kitaip nei pernai, sportininkams neužteks rinkti taškus atskiruose etapuose, o dėl čempionų titulo jie turės kovoti finaliniame etape.

Pirmą kartą bus rengiamas ir Lietuvos mėgėjų paplūdimio tinklinio čempionatas, rugpjūčio mėnesį bus surengtas turnyras "King of the Beach", kuriame 12 tinklininkų varžysis dėl nugalėtojo titulo vis keisdami porininkus, bei tinklinio šventė "Tinklinio naktis".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder