Europos jaunimo krepšinio lygos taurė - Klaipėdoje

Europos jaunimo krepšinio lygos taurė - Klaipėdoje

Septyniolikmečiai Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai triumfavo Rygoje (Latvija) vykusiame Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) turnyre. Nugalėtojų taurė į Klaipėdą parvežta po septynerių metų pertraukos.

Finaliniame etape, kuris vyko Rygoje, iš viso varžėsi 10 ekipų, tarp jų - ir Alfredo Kaniavos treniruojami klaipėdiečiai.

U-17 pirmojo diviziono reguliariajame sezone "knašiukai" kovojo nepriekaištingai: iškovojo 15 pergalių ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Tai klaipėdiečiams suteikė teisę finalinį etapą pradėti nuo pusfinalio varžybų. Čia A. Kaniavos auklėtiniai rezultatu 78:57 įveikė lenkus.

Finale pajūrio atstovai susigrūmė su Vilniaus krepšinio mokyklos pirmąja komanda. Vyko įnirtinga kova, tačiau klaipėdiečiai galiausiai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir iškovojo džiugią pergalę rezultatu 77:70.

Klaipėdos komandos treneris A. Kaniava gavo geriausio turnyro trenerio apdovanojimą.

Į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką pateko Ernestas Jonkus ir Paulius Piktuižis. Pastarasis buvo išrinktas ir geriausiu komandos žaidėju. Dar vieną dvigubą apdovanojimą gavo Vitalijus Kozys. Jis buvo pripažintas geriausiu finalinio etapo ir viso čempionato žaidėju.

"Smagu iškovoti svarią pergalę ne vaikų, o jau, galima sakyti, vyrų krepšinyje. Juk septyniolikmečiai krepšininkai - tikri vyrai. Man su vyresniais auklėtiniais panašios pergalės - pačios saldžiausios. Įskaitant reguliarųjį sezoną, pusfinalį ir finalą, iš viso iškovojome net septyniolika pergalių ir nepatyrėme nė vieno pralaimėjimo. Tai išties puikus ir džiuginantis rezultatas", - džiaugėsi Klaipėdos ekipos treneris A. Kaniava.

Iš viso Europos jaunimo krepšinio lygos turnyre varžėsi 15 ekipų iš Italijos, Anglijos, Baltarusijos, Rusijos, Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder