"Eurobasket 2011": gundantys klaipėdietiški triukai

"Eurobasket 2011": gundantys klaipėdietiški triukai

Europos krepšinio čempionato pertraukėlių metu vienas ryškiausių ir sirgalių žvilgsnius prikaustančių akcentų - plastiški Klaipėdos universiteto šokių grupės "Leader dance" judesiai. Nors šiame čempionate, be klaipėdiečių, dar šoka trys kolektyvai, tačiau pajūrio atstovai vieninteliai stebina ekstremaliais akrobatiniais ir kūną iš jaudulio virpėti priverčiančiais triukais. Mūsų miesto šokėjos sulaukia bene daugiausia dėmesio - atletiškąsias mūsų merginas itin mėgsta užsieniečiai: vieni apipila komplimentais, antri - dovanomis, treti - net kuria romantiškas eiles.

Nuolat dailiosios lyties sirgalių šiltų žvilgsnių ir oro bučinių sulaukia ir vienintelis Klaipėdos ekipos vaikinas Martynas Malakauskas. 22 metų pasaulio fitneso čempionas stebina ne tik raumeningu kūnu, bet ir įspūdingu salto šou.

"Leader dance" publiką paperka grožiu, gracija ir neblėstančia šypsena.

Galima pastebėti, jog plastiški atletiškų klaipėdiečių judesiai, efektingi ir kraują kaitinantys ekstremalūs triukai bei sinchronija prikausto net pačių išrankiausių žiūrovų žvilgsnius.

Rodos, atsipalaiduoti ir šypseną išspausti sugeba net prieš kelias sekundes įtūžį riksmais bandę malšinti patys emocingiausi krepšinio aistruoliai. Iš pažiūros trapios Klaipėdos merginos sugeba įkaitinti publiką bei sulaukia ne ką mažiau plojimų ir simpatijų nei milijonus uždirbantys patys garsiausi oranžinio kamuolio meistrai.

Slovėnai sukūrė filmuką

Kuomet šio Europos krepšinio čempionato metu "Vakarų ekspreso" žurnalistai paskambino "Leader dance" vadovei Bronei Švitrienei ir ėmė derintis dėl interviu, sulaukėme tokio atsakymo: "12 valandą susitinkame su Slovėnijos žurnalistais, vėliau paskirtas laikas rusų ir prancūzų žurnalistams, dar laukia įtemptos treniruotės. Dirbame išsijuosusios", - pabrėžė B. Švitrienė.

Kaip vėliau paaiškėjo, slovėnai apie klaipėdiečių grupę sukūrė išsamią filmuotą vaizdo medžiagą, o rusai viename iš interneto svetainių patalpino didžiulį straipsnį, kurį pavadino "Parketo karalienės".

Panašūs straipsniai ir filmukai pajūrio šokėjams - ne naujiena. 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie "Leader dance" specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos.

Išmokė tarti Klaipėdos vardą

"Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Dabar dauguma prie mūsų prieina ir aiškiai taria: "Klaipėda." Čempionato pradžioje dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai", - su šypsenomis pasakojo šokėjos.

Anot jų, komplimentai, eilėraščių eilės, gėlės, šampanas, autografų prašymai po pasirodymų - jokia naujiena.

"Prie dėmesio jau esame pripratusios. Tai malonus jausmas. Paglosto mūsų širdeles", - džiaugėsi merginos.

Joms šiemet Slovėnijos sirgaliai padovanojo savo šalies nacionalinės ekipos krepšinio marškinėlius, padėką už gražius pasirodymus išreiškė net legendinis Lietuvos krepšininkas, "Eurobasket-2011" Lietuvoje ambasadorius Arvydas Sabonis.

Po lietuvių nesėkmės ketvirtfinalyje dvikovoje su makedonais "Leader dance" merginas būriais guodė užsienio krepšinio sirgaliai.

"Net ir tuomet, kai pralaimi mūsų ekipa, su šypsenomis turime išbėgti į aikštę. Tai sudėtinga, tačiau esame profesionalės - emocijas turime palikti už salės durų ir žiūrovams skleisti tik gerą nuotaiką", - pabrėžė šokėjos.

Repertuare - 60 šokių

Klaipėdos universiteto "Leader dance" šokėjų kolektyvo repertuare yra net 60 skirtingų šokių.

"Sudėtingiausia buvo paruošti programas su skirtingų valstybių akcentais, tačiau mes su tuo puikiai susidorojome", - kalbėjo B. Švitrienė.

Žiūrovai liko nustebę, kuomet išvydo graikams paruoštą "Sirtakį", rusų šokį "Kalinka", programas Ispanijos, Suomijos ir kitų užsienio šalių, dalyvaujančių čempionate, šokių motyvais.

"Pasistengėme iš peties. Dažniausiai šokame tuos šokius, kurie labiausiai žavi publiką", - pabrėžė B. Švitrienė.

Informacija

Grupę, kurią sudaro buvusios ir esamos profesionalios aerobikos, meninės ir sportinės gimnastikos sportininkės, 1994 metais įkūrė Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros dėstytoja Bronė Švitrienė.

Grupė ne tik nuolat šoka įvairiose krepšinio varžybose - Europos, planetos, finlinėse įvairių šalių pirmenybėse, bet ir yra kviečiama dalyvauti šou renginiuose, parodų atidarymuose, pramoginėse televizijų laidose.

Kurdami šokių choreografiją, grupės "Leader dance" nariai į pagalbą kviečiasi buvusius ir esamus "Žuvėdros" šokėjus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder