"Euro-2016": skaičiai ir pirmosios sensacijos

"Euro-2016": skaičiai ir pirmosios sensacijos

Prancūzijoje vykstantis 15-asis Europos futbolo čempionatas ("Euro-2016") įgauna pagreitį. Jau visos ekipos pasirodė aikštėje, tačiau, anot futbolo specialistų, po pirmųjų rungtynių spręsti apie ekipų pajėgumą yra sudėtinga.

Pirmosios rungtynės dažnai būna daugiau žvalgybinės - komandos rungtyniauja atsargiau, tačiau vėliau po truputį įsivažiuoja.

"Niekas dar neprarasta. Komandos laiko padaryti išvadas ir atsitiesti dar turi", - teigė ilgametis "Vakarų ekspreso" futbolo apžvalgininkas Algirdas Auruškevičius.

Pirmojo turo rezultatai

A grupėje iki vakar dienos tarp lyderių buvo Prancūzijos ir Šveicarijos rinktinės. Šveicarijos futbolininkai rezultatu 1:0 (1:0) įveikė Senojo žemyno pirmenybių debiutantę Albanijos komandą, o prancūzai rezultatu 2:1 (0:0) įveikė Rumunijos futbolininkus.

B grupėje iki vakar dienos rungtynių pirmoje pozicijoje buvo Velso rinktinė, kuri rezultatu 2:1 (1:0) įveikė Slovakijos futbolininkus. Kitose B grupės rungtynėse Rusijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Anglijos komanda.

C grupėje po pergalę iškovojo vokiečiai (rezultatu 2:0 (1:0) nugalėjo Ukrainos komandą) ir lenkai (rezultatu 1:0 (0:0) įveikė Senojo žemyno pirmenybių debiutantę Šiaurės Airijos komandą).

D grupėje po pergalę iškovojo nugalėtojos titulą ginanti Ispanija (rezultatu 1:0 (0:0) įveikė Čekijos komandą) ir Kroatijos rinktinė (rezultatu 1:0 (1:0) nugalėjo) Turkijos futbolininkus).

E grupėje Italijos rinktinė rezultatu 2:0 (1:0) nugalėjo Belgijos komandą, o Švedija sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Airija.

Tarp didžiausių sensacijų yra priskiriamos F grupės rungtynės, kuriose Vengrijos rinktinė 2:0 (0:0) nugalėjo Austrijos futbolininkus ir Senojo žemyno pirmenybių debiutantė Islandijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:1) su Portugalijos futbolininkais.

"Įskaudintas nevykėlis"

Po minėtųjų rungtynių Portugalijos rinktinės superžvaigždė Krištianas Ronaldas (Cristiano Ronaldo) atsisakė keistis marškinėliais su varžovu.

"Islandai galvojo tik apie gynybą ir žaidė kontratakomis. Mes turėjome iškovoti tris taškus, tačiau jiems sekėsi. Pagal jų šventimą rungtynių pabaigoje maniau, kad jie laimėjo Europos čempionatą. Tai buvo neįtikėtina. Tai silpnųjų mąstymas, nemanau, kad jie kažką pasieks šiame turnyre", - po rungtynių kalbėjo blankiai minėtose rungtynėse atrodęs K. Ronaldas.

Netrukus jis sulaukė ir viešo atkirčio iš islandų gynėjo Kari Arnasono.

"Jis tiesiog įskaudintas nevykėlis. Jis nenorėjo pralaimėti", - rėžė islandas.

Europos čempionatas Prancūzijoje vyksta trečią kartą. Senojo žemyno pirmenybės, kuriose pirm1 kartą kovoja 24 rinktinės, baigsis liepos 10 dieną.

 

Šiandienos "Euro-2016" rungtynių tvarkaraštis:

 

16 val. Anglija - Velsas (B grupė);

19 val. Ukraina - Šiaurės Airija (C grupė);

22 val. Vokietija - Lenkija (C grupė).

"Dominuoja gynybinis futbolas"

Antanas ADOMYNAS, Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius

Prognozuočiau, kad šiandien anglai po sunkios kovos rezultatu 2:1 įveiks Velso ekipą, ukrainiečiai turėtų rezultatu 2:0 nugalėti Šiaurės Airijos atstovus ir vokiečiai tokiu pat rezultatu turėtų palaužti lenkus. Čempionato pradžioje dominuoja daugiau gynybinis futbolas, ankstesniuose čempionatuose komandos lyderės įmušdavo po 3-4 įvarčius, o šiemet dažniausiai rungtynės baigėsi įmušus po 1-2 įvarčius. Džiugina tai, kad pirmą kartą dalyvaujančios komandos rodo nagus. Tarkime, islandai maloniai nustebino, kai lygiosiomis (1:1) sužaidė su portugalais. Daugelis mąstė, kad Portugalai nugalės 2:0 arba 3:0, o vyko arši kova.

Prie čempionato favoritų priskirčiau vokiečius, prancūzus, anglus ir ispanus. Tarp jų gali įsiterpti ir kroatai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder