"El Clasico": kova dėl vietos finale

"El Clasico": kova dėl vietos finale

Nors UEFA Čempionų lygoje – savaitės pertrauka, aukščiausio lygio futbolo šią savaitę netrūks. Į „Camp Nou“ stadioną antradienio vakarą išbėgs aršiausios priešininkės Ispanijoje – „Barcelona“ ir „Real“. Būtent šį vakarą paaiškės, kuri iš jų pateks į Ispanijos „Copa del Rey“ taurės finalą.

„El Clasico“ akistata kaip visuomet kelia milžiniškas aistras. Po pirmųjų pusfinalio rungtynių, kurios Madride baigėsi lygiosiomis 1:1, favoritais buvo vadinti būsimi atsakomojo mačo šeimininkai, tačiau nerimo katalonų stovykloje netrūksta.

Ypač po skaudaus pralaimėjimo Milane (Čempionų lygos aštunfinalį „Barcelona“ pradėjo nesėkme prieš „Milan“ 0:2).

„Privalome demonstruoti geriausią futbolą, nes žaisime prieš didžiausius savo konkurentus. Norime žaisti finale, bet laimėti lengva nebus“, – sakė Lionelis Messi, kuriam kaip ir visai komandai norisi kuo greičiau pamiršti košmarą Milane.

„Tas pralaimėjimas neturi mūsų paveikti, palaužti ar suvaržyti. Turime visa tai pamiršti ir demonstruoti tą futbolą, kokį įpratę matyti mūsų sirgaliai. Fiziškai komanda jaučiasi puikiai, aš taip pat“, – mintimis dalijosi L.Messi.

„Real“ klubo lauks išskirtinės artėjančios savaitės – antradienio rungtynės su „Barcelona“, savaitgalį įvyks „El Clasico“ kitame fronte – Ispanijos čempionate, o kitą savaitę Madrido futbolininkai stos į atsakomąjį mūšį Čempionų lygoje prieš „Manchester United“ komandą.

„Esame labai motyvuoti, juk žinote, kokios artėjančios savaitės mūsų laukia. Kausimės su galingiausiais pasaulio klubais, esame tam pasirengę“, – teigė Gonzalo Higuainas.

Daugiausiai emocijų prieš artėjančią „El Clasico“ užvirė tarp komandų trenerių, kai diskusijų objektu tapo mačui paskirtas teisėjas Alberto Undiano Mallecano.

Nors „Real“ klubas iš paskutinių 15-os „El Clasico“ rungtynių laimėjo tik trejas, dvejos iš tų pergalių buvo pasiektos teisėjaujant ne kam kitam, o U. Mallenco.

„Skaičiai su Undiano nėra mūsų naudai. Mes vis dar atsimename kaip taurės finale jis leido prasiženginėti „Real“ žaidėjams. Tikimės, kad teisėjo sprendimai nepažymės rungtynių neigiamai. Visi „El Clasico“ yra įtempti ir jiems sunku vadovauti. Tikimės, kad viskas bus kontroliuojama ir sportinės ribos nebus peržengtos“, – kalbėjo Jordi Roura.

Vis dėlto „Karališkojo“ klubo treneris Jose Mourinho pasišaipė iš tokių pastebėjimų ir pareiškė, kad „Barcelona“ turėtų galvoti tik apie futbolą, o ne apie rungtynių teisėją.

„Iš FC „Barcelona“ atstovų mes galime pasimokyti visų garbingo žaidimo principų: jie niekada nekalba apie teisėjus, neapsupa jų ir nespaudžia. Be to, niekada nesistengia iš jų išprašyti varžovams geltonų kortelių“, – sarkastiškai atsakė J. Mourinho.

Rungtynės Barselonoje prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder