Edgaras Želionis: „Šio kvietimo aš tikėjausi“

Edgaras Želionis: „Šio kvietimo aš tikėjausi“

Puikią formą šį sezoną demonstruojantis Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgis Edgaras Želionis neliko nepastebėtas bei pateko į Lietuvos rinktinės stratego Dainiaus Adomaičio radarą. 28-erių puolėjas sulaukė progos pirmą kartą karjeroje užsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius.

Jau šiandien 14 krepšininkù rinksis į pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje, kuri ruošis FIBA atrankos į pasaulio čempionatą mūšiams su Vengrijos bei Kosovo rinktinėmis. Tarp šių 14 krepšininkų – ir „Neptūno“ aukštaūgis E. Želionis.

„Tai labai malonus pasiekimas bei įvertinimas. Visgi aš tikėjausi, kad galbūt šįkart mane pakvies, – apie progą atstovauti savo gimtajai šaliai sakė E. Želionis. – Žiūrėsime, kaip man seksis, tačiau į šį kvietimą žiūriu kaip į šansą. Galbūt man pavyks užsirekomenduoti ilgesniam laikotarpiui.“

E. Želionio tikėjimas nebuvo be priežasties. 207 cm ūgio krepšininkas tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ gruodžio mėnesio krepšininku, kuomet per susitikimą vidutiniškai rinko po 18,8 naudingumo balo bei pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas visoje lygoje.

Apsukų neptūnietis nemažino ir atėjus 2018-iesiems. Lietuvos rinktinės debiutantas po krepšiu lopė Juano Palacioso bei Arno Butkevičiaus paliktas spragas. „Neptūną“ A. Butkevičius paliko gruodžio 10-ąją, tuo metu kolumbiečio kontraktą Stambulo „Bešiktaš“ klubas išpirko gruodžio 28-ąją. Per šį laikotarpį pajūrio ekipa vietiniame čempionate sužaidė aštuonerias rungtynes, kuriose pergalę šventė šešis kartus. Viena pagrindinių to priežasčių – sėkmingas E. Želionio žaidimas.

Vis gerėjančią formą demonstravęs kaunietis dabar yra jau 10-as naudingiausias „Betsafe–LKL“ pirmenybių krepšininkas. Aukštaūgis per susitikimą vidutiniškai pelno po 11,5 taško, atkovoja po 4,7 kamuolio bei renka po 13,5 naudingumo balo.

„Išvykus žaidėjams man atsirado daugiau žaidybinio laiko, dėl to įgavau daugiau pasitikėjimo savimi, – sėkmingo žaidimo receptą aiškino E. Želionis. – Išvykus Juanui teko ir pakeisti šiek tiek pozicijas, teko žaisti ir vidurio puolėju, nors geriau jaučiuosi ketvirtoje pozicijoje.“

Aukštaūgis į Lietuvos rinktinės stovyklą atvyksta po nesėkmingai pasibaigusio SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, kuriame netikėtai pasitraukė jau ketvirtfinalyje. Didelių vilčių savame mieste vykusioje taurėje puoselėjęs „Neptūnas“ netikėtai krito prieš Alytaus „Dzūkiją“.

„Gėda prieš savus sirgalius ir labai skaudu, – atviravo puolėjas. – Turnyras vyko Klaipėdoje, o mes norėjome būti finale. Visgi dvikovoje neišpildėme visko, ką mums sakė treneris. Varžovai gerai pataikė, o mes nesugebėjome apsiginti.“

Šiuo metu „Neptūnas“ žengia trečioje vietoje „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, tuo metu FIBA Čempionų lygos grupių etapą baigė ketvirtoje vietoje bei aštuntfinalio etape susitiks su Strasbūro SIG.

Net trys šio Prancūzijos klubo žaidėjai praeityje rungtyniavo Lietuvoje: Dee Bostas sezono pradžioje vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, Davidas Loganas praėjusi sezoną žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, tuo metu Michaelas Dixonas atstovavo „Dzūkijos“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubams.

SIG ekipa FIBA Čempionų lygos pirmąjį etapą baigė pirmoje vietoje, per 14 mačų iškovodama 9 pergales. 

„Grupių etapą galėjome užbaigti geriau, tačiau mus palietė permainos, – dėstė E. Želionis. – Atėjo nauji žaidėjai, kuriuos reikia pratinti prie mūsų žaidimo stiliaus. Manau, kad tai sutrukdė mums užimti geresnę poziciją. Nors naujokai jaučiasi geriau, tačiau mums vis dar trūksta laiko, kad jie visiškai įsilietų į žaidimą. Tikiuosi, kad tai įvyks kuo greičiau, o mes galėsime demonstruoti geriausią savo žaidimą, kuomet to labiausiai reikės.

FIBA Čempionų lygoje tikimės geriausio rezultato, tačiau žiūrėsime, kaip ten bus. Strasbūro komanda yra stipri, tačiau privalėsime kautis. Visgi, tai yra įveikiama komanda.“

Pirmasis aštuntfinalio mačas vyks kovo 7-ąją Klaipėdoje, tuo metu atsakomosios rungtynės – kovo 14-ąją Strasbūre. Poros nugalėtojas ketvirtfinalyje kausis su Nymburko ČEZ ir Atėnų AEK poros nugalėtoju.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder