E. Žukauskas - vėl krepšinio karštligės sūkuryje

E. Žukauskas - vėl krepšinio karštligės sūkuryje

Lietuvoje siaučianti krepšinio karštinė į savo verpetus įtraukė ir legendinį krepšininką, dabar ir Klaipėdos "Švyturio" krepšinio mėgėjų lygos prezidentą, Eurelijų Žukauską. "Sportavau savo malonumui, ypatingai daug dėmesio skyriau tenisui. Dabar krepšinį reikia ne žaisti, o stebėti, kadangi Lietuvoje - didžiulė šventė. Nemanau, jog mūsų šalyje yra žmonių, kurių neįtraukė krepšinio karštligė", - šypsosi krepšininkas.

38 metų 2,16 cm ūgio buvęs profesionalus žaidėjas stebėti rungtynių buvo nuvykęs ir į Panevėžį, tačiau daugumą rungtynių žiūrėjo namuose.

"Turiu mažą vaiką ir nėra kaip pabėgti. Į Vilnių taip pat nevažiuosiu, kadangi neturiu įsigijęs bilietų. Planuoju vykti į pusfinalius bei finalą", - teigė klaipėdietis.

E. Žukauską šiame Europos čempionate nustebino Kroatijos ir Italijos rinktinės, kurios nepateko į kitą etapą. Pasak jo, latviai taip pat turėjo visus šansus, tačiau prastai sužaisdavo rungtynių pabaigas.

Pats krepšininkas šį sezoną planuoja ir vėl rungtyniauti "Švyturio" lygoje, tačiau daug kas priklausys nuo jo sveikatos būklės.

"Kita komanda siūlė 2 mln. kontraktą, tačiau tikriausiai liksiu toje pačioje ekipoje (atstovavo "Emvadaros-Šalnos" ekipai, su kuria iškovojo bronzos medalius, - aut. past.). Už tiek neparsiduosiu", - juokavo E. Žukauskas.

- Praėjusį sezoną atėjęs žaisti į "Švyturio" krepšinio lygą mačiau, jog lygos perspektyvos didžiulės. Mane sužavėjo organizacija, didelis susidomėjimas internetiniame portale, komentarai, statistika. Taip pat sezono metu buvo gerai suorganizuota žvaigždžių diena, kurią stebėjo sausakimša salė žiūrovų. Finalai - aukšto lygio. Šį sezoną, kai atsiras elito, mėgėjų, veteranų, iššūkio divizionai - perspektyvos kiekvienam žaidėjui taps dar didesnės. Žaisti bei tobulėti galės tiek jaunas, tiek senas. Kai esi žemame lygyje gali be didesnių kliūčių kilti aukštyn. Mano nuomone, verta rinktis ŠKKML. Raginčiau dalyvauti ne tik Klaipėdos miesto, bet ir viso krašto krepšinio mėgėjus. Kuo daugiau komandų - tuo įdomiau žaisti. Nėra taip svarbu, laimėsi ar ne, tačiau rungtyniauti savo malonumui visada smagu. Žaidi, bendrauji su žmonėmis. Jeigu Vilnius ir Kaunas prijungė rajoninius miestelius, kodėl negalime mes? Žinoma, jog būdamas lygos prezidentu jaučiu papildomą atsakomybę. Kiek tik įmanoma prisijungiu ir prie organizacinių darbų, tačiau didžiuosius reikalus tvarko lygos direktorius Andrius Aušra", - pasakoja E. Žukauskas.

Po Švyturio lygos vėliava ketinama įkurti ir vaikų lygą, tačiau legendinis krepšininkas neslepia nusivylimo dėl per aukštų krepšių.

"Turiu 8 metų sūnų. Kiemo aikštelėje turime krepšinį, tačiau vaikai kiekvieną dieną nežaidžia. Padariau tokį eksperimentą - nuleidau krepšį iki 2,60 cm ir dabar mano kiemas yra pilnas vaikų, kurie ateina mėtyti į krepšį. Norėčiau atkreipti Lietuvos krepšinio federacijos dėmesį, kadangi visoje Europoje vaikai iki 11 metų mėto į nuleistus krepšius. Taip išugdomas taisyklingas metimas, o su laiku krepšys yra keliamas. Iš Italijos buvo atvažiavęs mano draugas, kuris dirba treneriu. Jis pasakojo, jog ten iki 11 metų krepšys iki nuleistas, nėra tritaškio linijos. Norint nesugadinti vaiko metimo kamuolio stūmimu net ir tritaškis skaičiuojamas kaip dvitaškis. Vaikai yra mokomi mėtyti taisyklingai. Mano sūnus taip pat pastebėjo, kad vaikai labai stumia kamuolį, sunkiai, varganai numeta kamuolį du - tris iki krepšio ir viskas. Norėtųsi pamatyti Lietuvos krepšinio federacijos iniciatyvą, jog tuos krepšius nuleistų, įdiegtų kažkokias taisykles, pritaikytų Europoje galiojančius standartus. Neabejoju, kad vaikai į 2,60 cm krepšį mėtytų su malonumu", - tvirtino E. Žukauskas.

Klaipėdos "Švyturio" mėgėjų krepšinio lyga kviečia visus jaunus ir senus krepšinio mėgėjus įsijungti į didžiausią ir novatoriškiausią lygą Klaipėdoje. Registracija priimama iki spalio 1 dienos. Daugiau informacijos tel.: 8 685 11768 arba www.klaipedoslyga.lt. Pernai šioje lygoje varžėsi 21 komanda, o šiemet, pasak šios lygos direktoriaus Andriaus Aušros, planuojama plėstis iki 35-40 komandų.

ĮVYKIŲ CENTRE. E. Žukauskas - nuolat įvairių krepšinio renginių centre. Pastarosiomis dienomis mąsto ir apie Lietuvos rinktinės krepšininkų pasirodymą Europos čempionate, ir apie naująjį "Švyturio" krepšinio mėgėjų lygos sezoną. Jis šiemet eis šios lygos prezidento pareigas bei taip pat žais vienoje iš ekipų.

"Vakarų ekspreso" archyvo nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder