Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė universiadoje iškovojo antrąjį medalį

Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė universiadoje iškovojo antrąjį medalį

Lietuvė Santa Pakenytė Taipėjuje (Taivane) vykstančių pasaulinių studentų vasaros žaidynių (universiados) moterų dziudo varžybų atvirojoje svorio kategorijoje trečiadienį iškovojo bronzos medalį.

25-erių metų lietuvė pirmojoje kovoje nugalėjo prancūzę Anę Mbairo (Anne Mbairo), aštuntfinalyje pranoko kazachę Kamilą Berlikaš, ketvirtfinalyje - turkę Sebilę Akbulut (Sebile Akbulut), o pusfinalyje nusileido būsimajai čempionei japonei Akari Inouė (Akari Inoue). Kovoje dėl bronzos S. Pakenytė nugalėjo brazilę Sibilą Žasinto Daniel (Sibilla Jacinto Daniel).

„Atviroje svorio kategorijoje šiandien sportininkai buvo pasikeitę, nebuvo čempionės iš Pietų Korėjos. Mums burtai lėmė, kad turėjom kovoti su japone, kuriai pralaimėjome, tačiau kovoje dėl trečios vietos Santa atliko veiksmą iš vadovėlio, užpakalinių kojų pakirtimą, tam ruošiamės, nes varžovė buvo mažesnė. Ką paruošėm, tą ir atlikome, labai tuo džiaugiamės“, - po finalo pasakojo sportininkės treneris Stanislovas Kulikauskas.

Pati S. Pakenytė buvo pastebimai išvarginta kovų ir tik tarstelėjo, kad jaučiasi fantastiškai iš studentų sporto pasitraukianti ne su vienu, o su dviem medaliais.

S. Pakenytė svorio kategorijoje virš 78 kg pelnė sidabro medalį.

Vaikinų atvirojoje svorio kategorijoje lietuvis Rokas Nenartavičius įveikė alžyrietį Samį Bubalą (Sami Bouhbal), bet vėliau pralaimėjo čekui Tomašui Knapekui. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder