Dviračių maratone - Tomo Vaitkaus triumfas

Dviračių maratone - Tomo Vaitkaus triumfas

Sekmadienį Klaipėdoje kunkuliavo dviratininkų aistros - centrinėse miesto gatvėse buvo ribojamas automobilių eismas, o jas užpildė būrys dviratininkų. Ketvirtajame garsių dviratininkų brolių Gintauto ir Mindaugo Umarų dviračių maratone varžėsi bemaž 150 dalyvių, tarp kurių buvo ir mėgėjų, ir garsių dviračių sporto atstovų.

Maratono trasa driekėsi Herkaus Manto, Simono Daukanto, Trilapio ir Liepų gatvėmis. Trasos ilgis - 2 km 560 m.

Startas ir finišas - ties Klaipėdos savivaldybe.

Iš pradžių trasą išbandė Mėgėjų grupės dalyviai, kuriems reikėjo įveikti 31 km (12 trasos ratų).

Čia karaliavo Robertas Kukta, trasą įveikęs per 49 min. 11,4 sek.

"Nesitikėjau laimėti, tad pergalė - itin saldi. Maratono trasa - labai gerai paruošta, o ir grupė, su kurią važiavau didžiają trasos dalį, - labai draugiška. Tai tikrai puiki dviračių šventė", - džiaugėsi nugalėtojas.

Nuo R. Kuktos nedaug atsiliko antrąją ir trečiąją vietas iškovoję Rojus Adomaitis ir Martynas Pilibavičius - 49 min. 11,9 sek.

Tarp mėgėjų varžėsi ir Tarybos narys Saulius Budinas, kuris įveikė 11 trasos ratų.

"Dviračių sportas man nėra svetimas. Per metus dviračiu numinu po 2000 km. Smagiai pasivaržiau, neturėjau tikslo nugalėti, įveikti perpus jaunesnius dalyvius - būtų pernelyg sudėtinga. Per daug "nesidraskiau", tiesiog sudalyvavau puikiame maratone, pajudėjau. Sportas - sveikata", - neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo politikas.

Tarp Elito grupės dalyvių akivaizdžiai lygių neturėjo Lietuvos rinktinės narys klaipėdietis Tomas Vaitkus. Profesionalus dviratininkas 51 km (20 ratų) trasą įveikė per 1 val. 10 min. 48,7 sek.

Artimiausius konkurentus jis aplenkė beveik 4 minutėm.

"Šios varžybos man - lyg gera treniruotė. Toli gražu neišeikvojau visų savo jėgų. Rezervo dar tikrai buvo", - šypsodamasis kalbėjo nugalėtojas.

Iš pradžių jis važiavo su grupė, tačiau vėliau atsiplėšė ir visus aplenkė daugiau nei ratu.

"Įjungiau antrą pavarą, atsiplėšiau ir jau važiavau ramiai. Maratone dalyvavau su tikslu pasitreniruoti ir nugalėti. Tai ir įgyvendinau", - kalbėjo T. Vaitkus.

Anot jo, nesinorėjo pernelyg pervargti, kadangi kitą savaitę Slovėnijoje planuoja dalyvauti daugiadienėse lenktynėse ir rudenį, jei bus gera sportinė forma, ketina varžytis pasaulio čempionate.

Lenktynių nugalėtojas buvo apdovanotas Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko įsteigta taure ir tūkstančio litų čekiu.

Po maratono pasveikinti T. Vaitkaus priėjo ir nusipelnęs dviračių sporto treneris Narsutis Dumbauskas.

"Tomas - profesionalas. Tikėjau, kad jis nugalės. Jam šis maratonas - lyg treniruotė. Jis eilinį kartą įrodė savo profesionalumą", - kalbėjo N. Dumbauskas, kuris per savo karjerą Klaipėdoje išugdė ne vieną olimpinį, pasaulio ir Europos prizininką.

Antrąją vietą "Elito " grupėje iškovojo Justas Klimavičius, trasą įveikęs per 1 val. 14 min. 37,8 sek. Trečias liko Andrius Pečiulis - 1 val. 14 min. 56,3 sek.

Jau ketvirtąkart Klaipėdoje vykusio masinio dviratininkų renginio tikslas - gausinti dviračių gerbėjų būrį, skatinti žmones aktyvesniam ir sveikesniam laisvalaikiui, parodyti miestiečiams ir svečiams dviračių sporto azartą bei grožį. Todėl nuo pat pirmojo Klaipėdos dviračių maratono lenktynių trasa formuojama centrinėje miesto dalyje, pusdieniui čia apribojant transporto srautus, o gatves užleidžiant dviratininkams.

Tomas VAITKUS, maratono nugalėtojas

Šios varžybos man - lyg gera treniruotė. Toli gražu neišeikvojau visų savo jėgų. Rezervo dar tikrai buvo.

Narsutis DUMBAUSKAS, nusipelnęs Lietuvos dviračių sporto treneris

Tomas Vaitkus - profesionalas. Tikėjau, kad jis nugalės. Jam šis maratonas - lyg treniruotė. Tomas eilinį kartą įrodė savo profesionalumą.

Saulius BUDINAS, Klaipėdos tarybos narys

Per metus dviračiu numinu po 2000 km. Smagiai pasivaržiau, neturėjau tikslo nugalėti, įveikti perpus jaunesnius dalyvius - būtų pernelyg sudėtinga.

LENKTYNIAVO. Maratone dalyvavo ir dukart olimpinis bei pasaulio čempionas Gintautas Umaras (kairėje). Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder