Dvigubas revanšas

Dvigubas revanšas

Europos taurės turnyre dalyvaujančios Lietuvos komandos driokstelėjo tada, kai to buvo sunku tikėtis. Jos abi laimėjo Turkijoje, Stambule, nors Vilniaus „Lietuvos rytas“ su „Besiktas“ žaidė be kelių svarbių krepšininkų, o Klaipėdos „Neptūnui“ teko kautis su pralaimėjimų iki tol nepatyrusiu „Galatasaray“ klubu. Lietuvos komandų treneriai po pergalių akcentavo ne taktiką, o psichologiją, kovingumą.

Vilniečiai prieš išvyką į šeštojo turo rungtynes Stambule Europos taurės turnyre buvo patyrę tris pralaimėjimus iš eilės. Komandai negalėjo padėti Deividas Gailius, Antanas Kavaliauskas ir Artūras Gudaitis, o jai vadovavo laikinasis treneris Aurimas Jasilionis, beveik neturintis patirties vyrų krepšinyje. Nepaisant visų nepalankių aplinkybių, Vilniaus ekipa įveikė „Besiktas“ 103:92 (23:27, 26:25, 27:18, 27:22) ir pasiekė antrąją pergalę. 11 tšk. persvara yra dar vienas svarbus pasiekimas, nes savo aikštelėje vilniečiai pralaimėjo turkams mažesniu skirtumu - 87:91.

Komandos vedliu Stambule tapo Kšištofas Lavrinovičius. 36 metų aukštaūgis pataikė 6 iš 7 dvitaškių, 3 iš 4 tritaškių, visus 7 baudų metimus, pelnė 28 tšk. ir surinko 36 naudingumo balus. Adas Juškevičius pridėjo 18, Julius Jucikas - 15, Rokas Giedraitis - 14, Gediminas Orelikas - 10, Marius Runkauskas ir Nikolas Laprovitola (Nicolas Laprovittola) - po 7 tšk. N.Laprovitola dar atkovojo 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. K.Lavrinovičius su Atėnų AEK (Graikija) vidurio puolėju Luku Mavrokefalidžiu tapo naudingiausiais Europos taurės turnyro šeštojo turo žaidėjais. „Besiktas“ gretose sunkiai sulaikomas buvo Neitas Voltersas (Nate Wolters) - 34 tšk.

„Šiandien stengėmės kovoti ir žaisti lengvesnį krepšinį. Treneris sudėliojo kuo paprastesnius derinius, kad nereikėtų sukti galvą, kaip tą derinį atlikti. Mes mėgavomės šia kova“, - sakė K.Lavrinovičius. „Aš prieš išvažiuodamas akcentavau ne taktiką ar sudėtingus derinius, o paprastą ir tikrą krepšinį. Suradome savyje jėgų, parodėme tvirtą širdį“, - teigė A.Jasilionis.

Kituose E grupės mačuose Saratovo „Avtodor“ (Rusija) išvykoje 88:81 įveikė Sankt Peterburgo ekipą „Zenit“ (Rusija), o Solnoko „Olaj“ (Vengrija) savo aikštelėje 78:69 nugalėjo Salonikų PAOK (Graikija). Ateinantį trečiadienį vilniečiai namie susitiks su „Olaj“ krepšininkais, bet prieš tai sužais labai svarbias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes. Poryt „Lietuvos rytas“ savo aikštelėje kausis su Kauno „Žalgiriu“.

Klaipėdiečiai, kaip ir vilniečiai, atsiskaitė su varžovais už pralaimėjimą savo aikštelėje. Stambule „Neptūnas“ laimėjo 82:76 (25:20, 17:25, 26:13, 14:18). Pirmojo turo rungtynėse Klaipėdoje pralaimėjimas buvo patirtas mažesniu skirtumu - 90:94. „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis sakė, kad revanšas yra dvigubai saldus, nes „Galatasaray“ šį sezoną namie dar nebuvo pralaimėjęs. Europos taurės turnyre Stambulo klubas nebuvo pralaimėjęs ir išvykose.

„Nuo pat dvikovos pradžios vyrai kovėsi agresyviai ir buvo tiesiog užsivedę. Agresyvumas tiek gynyboje, tiek puolime ir kovingumas lėmė šią ypač džiuginančią pergalę. Prie pergalės veiksnių galima priskirti ir tai, kad šiandien mums gerai sekėsi pataikyti iš toli - tikslą pasiekė 14 iš 24 tritaškių“, - teigė D.Adomaitis. Rezultatyviausias tarp jo auklėtinių buvo Danielis Juingas (Daniel Ewing) - 21 tšk. Trevisas Beideris (Travis Bader, 5/5 tritaškių) pelnė 15, Donatas Zavackas - 13, Arnas Butkevičius (9 atk. kam.) ir Džerajus Grantas (Jerai Grant) - po 8 tšk. Šeimininkams 30 tšk. surinko Erikas Makolamas (Errick McCollum).

Kitose F grupės rungtynėse AEK išvykoje 82:78 palaužė Volgogrado ekipą „Krasnyj Oktiabr“ (Rusija), o „Nižnij Novgorod“ (Rusija) svečiuose 74:70 įveikė Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis). „Neptūnas“ antradienį namie susitiks su „Hapoel“.

Ramūnas Šiškauskas, buvęs rinktinės krepšininkas:

Vilniečiai sužaidė geras rungtynes, pataikė, bet gynybą vis tiek reikėtų gerinti. Taškų praleista per daug, taip nieko nebus. Vargu ar kiekvienose rungtynėse pavyks primesti po 100 tšk. Puolime sekėsi, visi pataikė, žaidė laisviau, bet gynyboje dar yra kur dirbti. Aš po šių rungtynių į euforiją dar nepulčiau. Taip, žaidimas buvo geras ir emociškai dabar bus geriau, tačiau praleidžiant po 90 tšk. tikrai ne visada pasiseks laimėti. Tikėsimės, kad mačas su Kauno „Žalgiriu“ irgi bus gražus. Vilniaus komanda po šios pergalės psichologiškai jausis geriau. Aišku, taisytinų dalykų yra, bet tikiuosi įdomių rungtynių. Prognozuoti, kas laimės, nenorėčiau, nes nemėgstu prognozių. Komandos lyg ir apylygės, yra daug faktorių, nuo kurių priklauso rezultatas. Kalbant apie Klaipėdos „Neptūną“, jis per dvejus pastaruosius metus įrodė, kad yra stipri komanda - pateko į LKL finalą, neblogai žaidė Eurolygoje. Tai nebuvo atsitiktinumas. Taigi nesu labai nustebęs dėl „Neptūno“ rezultatų Europos taurės turnyre.

Lentelė

E grupė

1. „Zenit“ 5 1

2. „Avtodor“ 4 2

3. „Besiktas“ 3 3

4. „Lietuvos rytas“ 2 4

5. „Olaj“ 2 4

6. PAOK 2 4

F grupė

1. „Galatasaray“ 5 1

2. AEK 4 2

3. „Nižnij Novgorod“ 3 3

4. „Neptūnas“ 3 3

5. „Hapoel“ 2 4

6. „Krasnyj Oktiabr“ 1 5

(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder