Dviguba lietuviškos Eurolygos dozė

Dviguba lietuviškos Eurolygos dozė

Šiandien Eurolygos varžybose antrąsias rungtynes sužais abu Lietuvos krepšinio klubai. B grupėje Kauno „Žalgiris“ svečiuose susitiks su Milano „EA7 Emporio Armani“ ekipa, o D grupėje rungtyniaujantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ išvykoje grumsis su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda.

Šansas atsitiesti

Kauno „Žalgiris“ ir Milano „Emporio Armani“ norėtų kuo greičiau užmiršti Eurolygos startą. Praėjusią savaitę abi ekipos kovojo su B grupės favoritais ir patyrė skaudžias nesėkmes. Kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje 63:83 nusileido Madrido „Real“ klubui, o Milano ekipos krepšininkai svečiuose 67:87 pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai.

„Jei kas nors galvoja, kad Milano komanda yra silpna, tai jie labai klysta. Visų pirma prieš savaitę Stambule varžovai žaidė be savo lyderio Deivido Moso (David Moss), o jam sugrįžus jie bus labai pavojingi. Galiu pasidžiaugti, kad ir mes laiko veltui neleidome. Sunkiai dirbame treniruotėse ir su kiekviena diena tampame vis geresni“, - prieš išvyką į Milaną kalbėjo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Elijas Zuras (Ilias Zouros).

Tuo metu Milano komandos strategas Luka Bankis (Luca Banchi) tvirtino, kad rungtynės su „Žalgiriu“ jo ekipai yra neeilinės. „Akivaizdu, kad mūsų grupėje solidžiausiai atrodo Madrido ir Stambulo komandos, o kitos keturios ekipos kausis dėl likusių dviejų vietų „Top 16“ etape. Suprantama, kad tai tik antros rungtynės, bet norint nelikti už borto būtina laimėti jau dabar“, - konstatavo L.Bankis.

Gynybinis akcentas

Praėjusiame sezone „Žalgirio“ ir „Emporio Armani“ keliai taip pat buvo susikirtę pirmajame Eurolygos varžybų etape. Tada abejas rungtynes laimėjo Lietuvos čempionai. Kaune „Žalgiris“ svečius iš Milano įveikė 92:87, o svečiuose laimėjo 67:65. Beje, tose rungtynėse žalgiriečius į pergalę vedė 16 taškų surinkęs Paulius Jankūnas. Kartu su Vyteniu Lipkevičiumi jis yra vienintelis aktyvus pernykščių kovų dalyvis.

Milano komandoje, kaip ir pernai, rezultatyvumu išsiskiria amerikietis Keitas Langfordas (Keith Langford). Praėjusiame sezone į „Žalgirio“ krepšį jis iš viso pelnė 44 taškus, o pralaimėtose rungtynėse su „Anadolu Efes“ surinko 20 taškų. Milano komandoje liko ir su Italijos rinktine Europos krepšinio čempionate dalyvavę Alesandras Džentilė (Alessandro Gentile) ir Nikola Melis (Nicola Melli).

„Milano komanda yra stipri individualiai. Žaidėjai stengiasi rungtyniauti daugiau sau, o ne komandai, todėl būtent gynyba turėtų būti stiprioji mūsų pusė. Aišku, mūsų komandinė gynyba dar truputėlį streikuoja, tačiau su kiekviena diena gerėja“, - prieš būsimą dvikovą kalbėjo P.Jankūnas.

Pažįstami varžovai

Šiandien Krasnodare į kovą stos Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir vietos „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai. Abi komandos sėkmingai pradėjo Eurolygos varžybas: vilniečiai savo aikštėje po pratęsimo 84:83 palaužė Atėnų „Panathinaikos“ ekipą, o Eurolygoje debiutavę Krasnodaro krepšininkai 87:84 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą.

Beje, praėjusį sekmadienį „Lietuvos rytas“ ir „Lokomotiv-Kuban“ jau išmėgino jėgas VTB Vieningosios lygos varžybose. Tada Chuano Palasijoso (Juan Palacios) ir Dariaus Songailos vedami vilniečiai laimėjo 66:51.

Pasak „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Dirko Bauermano (Dirk Bauermann), pralaimėjimas turėtų pridėti motyvacijos varžovams. „Manau, kad jie žais labai užsidegę, nes norės atsirevanšuoti. Mes turime būti pasiruošę tokiam varžovų žaidimui, nesutrikti ir žaisti savo žaidimą“, - teigė D.Bauermanas.

Nesėkmės neužmiršo ir „Lokomotiv-Kuban“ vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas. „Manau, kad būtent „Lietuvos rytas“ yra mūsų pagrindinis varžovas tiek Eurolygoje, tiek Vieningojoje lygoje. Sekmadienį pralaimėjome jiems pirmąjį susitikimą ir tai privers mus dar labiau susitelkti. Šį kartą žais ir Mantas Kalnietis, o tai mums suteiks didesnę pasirinkimo laisvę modeliuojant ir gynybą, ir puolimą. Tai bus pirmosios mūsų namų rungtynės Eurolygoje ir mes tikrai kovosime dėl pergalės“, - kalbėjo Krasnodaro komandos strategas.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandų rungtynės prasidės 19 val., o Kauno „Žalgirio“ ir Milano „EA7 Emporio Armani“ dvikova prasidės 21.30 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder