D.Sabonio vedami jaunučiai Europos čempionate startavo pergale (video)

D.Sabonio vedami jaunučiai Europos čempionate startavo pergale (video)

Pergalingai Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionatą pradėjo Lietuva.

Lietuviai pirmosiose rungtynėse Panevėžyje 82:76 (23:14 22:22 13:8 24:32) įveikė Slovėnijos šešiolikmečius.

Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo Antano Krimelio vedama Lietuvos rinktinė. Jaunasis krepšininkas pelnė 8 taškus be atsako ir taip išvedė savo komandą į priekį (8:0). Nors neilgai trukus slovėnai kiek atsitiesė, tačiau Lietuvos atstovai visas rungtynes tik didino savo persvarą.

Trečiojo kėlinio pradžioje ji siekė 16 taškų (60:44). Vis dėlto Slovėnijos jaunučiai nenuleido rankų ir, likus žaisti vos mažiau nei 3 minutes ketvirtajame kėlinyje, skirtumą tarp ekipų sumažino iki 7 taškų (62:69). Nepaisant varžovų spurto, lietuviai išlaikė savo persvarą ir varžovams laimėti neleido.

Sekanti Lietuvos varžovė - Serbija, 60:67 nusileidusi Vokietijos ekipai. Būtent su Vokietija mūsiškiai užbaigs C grupės varžybas.

Šį jaunučių čempionatą Lietuva rengia kartu su Latvija. Ventspilyje vyksta A ir B grupių pirmojo etapo varžybos, o Panevėžyje kovoja C ir D grupių komandos. Pasibaigus pirmajam etapui, pajėgiausios A ir B grupių komandos dėl vietos ketvirtfinalyje kovos E grupėje Ventspilyje, C ir D - F grupėje Panevėžyje.

Tolimesnės varžybos vyks Lietuvoje - Vilniaus "Siemens" arenoje.

Lietuva: Domantas Sabonis (10/15 dvit., 2/7 baud. met., 9 atk. kam., 9 išprv praž.) 22, Antanas Krimelis (6 kld.) 17, Tautvydas Paliukėnas (6 atk. kam.) 14, Deividas Žemgulis (6 atk. kam.) 13, Edvinas Rupkus (7 atk. kam.) 6, Dominykas Zupkauskas (10 rez. perd., 9 kld.) 2, Raimundas Žuklevičius, Matas Budrys ir Domantas Pavlovskis (5 atk. kam.) pelnė po 2, Mantas Šerkšnas taškų nepelnė, o Aidas Einikis ir Mantas Montvila nerungtyniavo.

Slovėnija: Matejus Kavašas (5 atk. kam., 5 kld.) ir Tilenas Kodrinas (7 atk. kam.) po 18, Grega Sajevičius 15, Sandi Grubeličius 9.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder