"Dragūnas" pradeda Baltijos rankinio lygos kovas

"Dragūnas" pradeda Baltijos rankinio lygos kovas

Keturiskart Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai šį savaitgalį pradeda Baltijos rankinio lygos (BHL) čempionatą. Klaipėdiečiai - vieninteliai Lietuvos atstovai, dalyvaujantys šiose tarptautinėse pirmenybėse.

Pernai kartu su "Dragūnu" kovoję Kauno "Granito-Gajos-Kario" rankininkai, šiemet dėl finansinių sunkumų BHL pirmenybėse nedalyvaus.

Pirmieji klaipėdiečių varžovai - baltarusiai: Minsko SKA ir Bresto "Meškov" ekipos.

Šeštadienį nuo 14 val. "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61 A) dragūniečiai susitiks su pernykščiais Europos Iššūkio taurės nugalėtojais ir BHL nugalėtojais - Minsko SKA rankininkais.

Sekmadienį taip pat nuo 14 val. toje pačioje sporto salėje laukia dvikova su Bresto "Meškov" atstovais.

Naudinga draugystė

Įdomu pastebėti, kad dabartinis "Dragūno" treneris Miglius Astrauskas 2012-2013 metais dirbo Bresto ekipoje. Iš pradžių ėjo sporto direktoriaus, vėliau - trenerio pareigas.

"Ryšius palaikome iki šiol. Šios komandos atstovai atveš filmuotos medžiagos apie būsimus mūsų Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro antrojo etapo varžovus - Rumunijos "Stiinta Minicipal Dedeman" rankininkus. Baltarusiai žaidė su rumunais rungtynes ir nufilmavo šią dvikovą. Tai mums bus itin naudinga medžiaga, galėsime labiau paanalizuoti varžovus, jų taktiką", - kalbėjo M. Astrauskas.

"Dragūno" ir "Stiinta Minicipal Dedeman" pirmoji akistata numatyta spalio 12 dieną (šeštadienį) Rumunijoje, atsakomosios rungtynės turėtų vykti spalio 19 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje.

"Mes pagrindinį dėmesį šį sezoną skirsime Lietuvos čempionatui ir Europos rankinio federacijos taurės turnyrui, tačiau norėtųsi patekti ir į Baltijos rankinio lygos finalinį ketvertą. Jei tai pavyktų padaryti, tuomet yra didelių vilčių, jog šio finalinio ketverto varžybos būtų organizuojamos Klaipėdoje. Norėtųsi, jog klaipėdiečiai galėtų grožėtis aukšto lygio rankiniu. Mums patiems reikia daryti viską, kad tik rankinis labiau populiarėtų. Per pastaruosius metus rankinio sporto lygis ir populiarumas pakilo", - teigė M. Astrauskas.

BHL čempionate - 8 ekipos

"Dragūno" klubo tikslas - suteikti jauniems žaidėjams geras treniruočių sąlygas, kelti meistriškumą.

"Remiamės daugiausia klaipėdiečiais bei kviečiamės perspektyviausius Lietuvos žaidėjus. Kai žaidėjai įgis patirties ir išaugs iš "Dragūno" marškinėlių, tuomet jiems sudarysime sąlygas iškeliauti į profesionalius užsienio klubus. Tegul garsina Klaipėdos ir Lietuvos vardą kitose šalyse. Tokia mūsų vizija", - sakė strategas.

Šiemet BHL pirmenybėse varžysis 8 ekipos: Rygos "Celtnieks/LSPA", Suomijos "Riihimäen Cocks", Minsko SKA, Bresto "Meškov", Minsko "HC Vitjaz", Estijos "HC Kehra/Horizon Pulp&Paper" ir "Põlva Serviti" bei Klaipėdos "Dragūnas".

Priminsime, kad "Dragūno" komanda, palyginti su praėjusiais metais, neišvengė permainų: su profesionaliu rankiniu atsisveikino trys senbuviai: Gediminas Vaitkus, Kęstutis Kremeris ir Audrius Mamkus, tačiau komandą papildė 200 cm ūgio legionierius iš Ukrainos Antonas Marokas (Anton Maroko), prieš dvejus metus komandos lyderiu buvęs Remigijus Vaičikauskas bei trys jauni ir itin perspektyvūs žaidėjai: Mindaugas Meškauskas, Lukas Jurys ir Šarūnas Ugianskis.

"Dragūnui" kol kas nepadės ranką susilaužęs Karolis Stropus, o po peties operacijos reabilitaciją atliekantis Jonas Truchanovičius daugiau pluša gynyboje, nei puolime. Dėl rankos skausmų jis negali visa jėga mesti kamuolio į vartus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder