"Dragūnas" - BHL Iššūkio turnyro lyderis

"Dragūnas" - BHL Iššūkio turnyro lyderis

Penkiskart Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ sekmadienį savo aikštėje rezultatu 38:27 (20:11) palaužė Rygos "Cieltnieks" ekipą ir išsaugojo Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio turnyro lyderių poziciją.

„Dragūnas“ akivaizdžiai dominavo prieš šią Rygos ekipą nuo dvikovos pradžios ir klaipėdiečiai su džiaugsmu galėjo grožėtis aukšto lygio rankiniu. Dragūniečių ekipos vyr. treneris Artūras Juškėnas, matydamas, kad pergalė jau iš rankų nebeišsprūs, leido parungtyniauti ir jaunimui.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Karolis Stropus. Jo sąskaitoje - 7 įvarčiai, Mindaugas Meškauskas pasižymėjo 6 kartus, Lukas Jurys – 5, Jonas Geryba – 4, Jonas Truchanovičius, Mindaugas Dumčius, Lukas Juškėnas ir Arvydas Bučius – po 3 įv.

Rygos ekipos gretose nesustabdomas buvo Arturs Lazdins, įmetęs 12 įvarčių.  

Priminsime, kad šeštadienį dragūniečiai taip pat namuose rezultatu 31:29 (14:14) nugalėjo Dobelės "Tenax" (Latvija) rankininkus.

Rezultatyviausiai klaipėdiečių gretose vėl rungtyniavo legionierius iš Ukrainos Igoris Kopišinskis. Jis pelnė 10 įvarčių, Karolis Stropus prie pergalės pridėjo 7, Mindaugas Meškauskas - 4, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius - po 3, Šarūnas Ugianskis - 2, Gediminas Vaitkus ir Arvydas Bučius - po 1 įv.

Iš varžovų išsiskyrė 7 įvarčius įmetęs Oskars Arajs, po 5 pridėjo Nils Kreigcbergs ir Egils Politers.

„Dragūnas“ Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio turnyre žingsniuoja be pralaimėjimų – iškovotos jau trys pergalės.

Baltijos iššūkio lygos pirmenybėse iš viso varžosi 6 ekipos: Rygos "Celtnieks", Dobelės "Tenax" (Latvija), Viljandžio "Viljandi HC" (Estija), Minsko "HC Vitjaz" (Baltarusija), "Dragūnas" ir "Granitas-Gaja-Karys".

Baltijos iššūkio lyga - tai Baltijos vyrų rankinio lygos (BHL) čempionato antroji pakopa. Baltijos iššūkio lygoje varžosi sąlyginai silpnesnės varžovės, nei BHL pagrindiniame čempionate.   

Stipresniojoje grupėje, pagrindiniame BHL čempionate, kovoja viena Lietuvos komanda - Vilniaus VHC "Šviesa".

Su vilniečiais varžosi dar penki klubai: Ryhimiakio "Cocks" iš Suomijos, Kehros „Horizon“ ir Polvos „Serviti“ iš Estijos, Bresto „Meškov-2“ ir čempionės vardą ginanti Minsko SKA iš Baltarusijos.

Turnyras vyks dviem ratais, po kurių paaiškės finalo ketverto dalyviai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder