Donato Motiejūno agentas: "Jis visada kovos ir įrodys, kad gali žaisti"

Donato Motiejūno agentas: "Jis visada kovos ir įrodys, kad gali žaisti"

Hjustono „Rockets“ klubo vadovus susigrąžinti Donatą Motiejūną privertė pasikeitusi situacija komandoje.

Tokios nuomonės laikosi vienas iš lietuvio agentų Virginijus Bulotas, kuris apie „Rockets“ sprendimą žinojo dar šeštadienį.

„Manau, tai yra planuoto proceso dalis. Jie galvojo, kad Donatui geriau žaisti D lygoje, tačiau turbūt situacija pasikeitė“, – „BasketNews.lt“ portalui sakė Bulotas.

Hjustono komandai pastaruoju metu ėmė trūkti aukštaūgių. Vidurio puolėjas Cole'as Aldrichas ir gynėjo bei puolėjo pozicijose žaidžiantis Carlosas Delfino patyrė traumas, žaisti negali ir Royce'as White'as.

Aukštaūgių trūkumas tapo akivaizdus penktadienį, kai Patrickas Pattersonas greitai rinko pražangas, o Marcusas Morrisas nebaigė dvikovos dėl traumos.

„Tikėkimės, kad Donatui atsiras vietos komandoje, bet to negali prognozuoti, – aiškino Bulotas. – Tai situacija, kuriai daryti įtakos negali niekas, tik „Rockets“.

„Lygiai taip pat, su jaunais žaidėjais, buvo ir pernai. Krepšininkai, kurie buvo išsiųsti į D lygą, grįžo ir šiandien žaidžia „Rockets“ starto penkete. Nematau jokios tragedijos. Tai yra proceso dalis ir kaip minėjau, kas mūsų neužmuša, tik sustiprina.“

„Girdėjau komentarų, kad Donatui geriau grįžti į Europą. Taip, juo domisi Europos klubai, bet tai neįmanoma. Donatas turi kontraktą su „Rockets“ ir viskas priklauso nuo jų.“

Motiejūnas sužaidė dvejas D lygos sezono rungtynes. Atstovaudamas „Rio Grance Valley Vipers“ ekipai lietuvis vidutiniškai pelnė po 24 taškus ir atkovojo po 9,5 kamuolio.

„Geriau rungtyniauti tokioje komandoje ir gauti daug žaidybinio laiko bei laisvės aikštėje nei sėdėti ant suolelio, – apie D lygos patirtį kalbėjo 22 metų lietuvis. – Manau, „Rockets“ atliko protingą žingsnį leisdami man sugrįžti į tokį lygį, kuriame buvau prieš šį sezoną. Dėkoju žmonėms, kurie man padėjo ir mane palaikė.“

Lietuvos krepšininko agentas įsitikinęs, kad Motiejūnas dažniau pakils nuo „Rockets“ atsarginių žaidėjų suolelio. Kada – tik laiko klausimas.

„Dėl Donato neabejoju – jis visada kovos ir įrodys, kad gali žaisti, – sakė Bulotas. – Tik kada tai įvyks – savaite ar dviem vėliau – neaišku. Nemanau, kad Donatas ilgai sėdės ant suolo.“

Šį sezoną „Rockets“ iš 13 rungtynių laimėjo šešerias. Motiejūnas NBA sužaidė vienerias rungtynes – per 5 minutes pelnė 3 taškus.

Buloto nuomone, vietos ant NBA parketo lietuviui šį sezoną neatsirado dėl galimai pasikeitusios „Rockets“ strategijos.

„Galbūt vasarą jie planavo turėti jauną komandą ir nekelti didelių uždavinių. Tačiau po mainų prieš sezoną atsirado kiti lūkesčiai ir norai, pasikeitė strategija“, – svarstė agentas.

Kitas NBA rungtynes „Rockets“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku. Savo aikštėje Hjustono klubas priims kitą NBA ekipą su lietuviais – Toronto „Raptors“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder