Donatas Zavackas: „Žaidėme padriką žaidimą“

Donatas Zavackas: „Žaidėme padriką žaidimą“

Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai ir treneriai po trečiadienį vakare Klaipėdoje Europos taurės „Last 32“ etape paskutinėmis rungtynių akimirkomis patirto pralaimėjimo Stambulo „Bešiktaš“ ekipai (62:69) neslėpė liūdesio.

Iki rungtynių pabaigos likus 37 sek. „Neptūno“ legionierius Mustafa Shakuras išprovokavo varžovo pražangą, o turkų treneris Ahmetas Kandemiras už ginčus su teisėjais užsidirbo techninę pražangą. „Neptūno“ legionierius pataikė dvi iš trijų baudas ir komandas skyrė vos 2 taškai – 60:62.

„Neptūnas“ dar turėjo kamuolį savo rankose ir net galėjo tolimu metimu persverti rezultatą savo naudai, tačiau Deividui Gailiui išsprūdo kamuolys iš rankų. Paskutinių sekundžių nervų karą jau laimėjo taikliai baudas metę turkai.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Turbūt tai buvo pačios prasčiausios mūsų rungtynės šį sezoną. Taip blogai namuose žaidžiančios savo komandos namuose turbūt nebuvau matęs. Nesinorėtų tikėti, kad mes netinkamai įvertinome varžovus. Pats dar ieškau priežasčių, kas atsitiko. Gaila, kad pralaimėjome, nes taškas buvo svarbus. Dabar kito kelio nėra, reikia bandyti laimėti išvykoje. Pirmoje rungtynių pusėje pelnėme tik 23 taškus...  Varžovai jokių staigmenų, kurios galėjo išmušti mus iš vėžių, nepateikė. Jie pastatė gynybą, tačiau nemažai komandų taip ginasi ir rasdavome priešnuodžių, o šį kartą nepavyko. Gaila, kad nuvylėme žiūrovus, juolab, kad jų buvo daug ir atmosfera buvo puiki, jautėme jų palaikymą. Reikia padaryti išvadas ir judėti į priekį. Viskas yra mūsų pačių rankose, dar niekas neprarasta, laukia tik sunkesnis kelias.“

Ahmetas Kandemiras („Bešiktaš“ komandos vyriausiais treneris): „Neptūnas“ ir Lietuvos krepšinio lygis – itin aukštas ir aš labiau džiaugiuosi, kad šįkart mums pavyko laimėti. Mes šįkart žaidėme energingiau ir laimėję šias rungtynes išsaugojome šansą patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą, tačiau „Neptūno“ namie lauksime neramiai, lengva tikrai nebus. Klaipėdiečiai 2013 metais jau buvo įrodė, kad gali mus nugalėti“.

Donatas Zavackas (rezultatyviausias šių rungtynių „Neptūno“ žaidėjas): „Pelnant 62 taškus namuose laimėti yra sudėtinga. Žaidėme kažkokį padriką žaidimą, varžovai į jį mus įvėlė. Daug kas iš mūsų savų metimų nemažai prametė. Tiesiog buvo ne mūsų diena. Mes šiandien buvome lėtesni ir turkai pelnytai nugalėjo. Jie yra įveikiami, niekuo mūsų nenustebino. Reikia nuvažiuoti į Stambulą, persilaužti ir laimėti. Jeigu norime žengti toliau, mes privalome bent vienas rungtynes laimėti išvykoje. Trauktis nebėra kur, mūsų nugaros atsuktos.“

„Neptūnas“ – „Bešiktaš“ - 62:69 (16:14, 7:12, 16:15, 23:28)

„Neptūnas“: Donatas Zavackas - 14, Deividas Gailius - 12, Martynas Mažeika - 10, Vytautas Šarakauskas ir Mustafa Shakuras - po 6 tšk.

„Bešiktaš“: Jajuanas Johnsonas - 18, Chrisas Loftonas - 17, Kenanas Bajramovičius - 11.

Kitą trečiadienį (sausio 28 dieną) 20 val. „Neptūnas“ ir „Besiktas Integral Forex“ ekipos Turkijoje žais atsakomąsias Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynes. Taigi, jau po savaitės neptūniečiams bus proga atsirevanšuoti.

"Bešiktaš" krepšinio klubas savo istoriją skaičiuoja nuo 1933 metų. 1975 m. turkai tapo savo šalies čempionais. 2012 m. Stambulo krepšininkai laimėjo viską ką tik buvo įmanoma: tapo Turkijos čempionais, laimėjo „EuroChallenge“ taurę, iškovojo Turkijos taurę ir Turkijos Prezidento taurę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder