"Didysis trejetas" dėl savo ateities turi apsispręsti per dvi savaites

"Didysis trejetas" dėl savo ateities turi apsispręsti per dvi savaites

Majamio „Heat“ komandos lyderiai LeBronas Jamesas, Dwyane‘as Wade‘as ir Chrisas Boshas po pralaimėto NBA finalo sprendžia dėl tolimesnių savo karjeros vingių.

„Heat“ „didysis trejetas“ iki birželio 30 dienos turi apsispręsti, ar nori likti Majamyje iki 2016 metų, ar nutraukti sutartį ir persikelti į kitą komandą.

Kitą sezoną ilgametis „Heat“ žaidėjas Wade‘as Majamyje uždirbtų beveik 19 mln. JAV dolerių.

Palyginimui, tiek pat praėjusį sezoną uždirbo San Antonijaus „Spurs“ krepšininkai Mattas Boneris, Danny Greenas, Marco Belinelli, Kawhi Leonardas, Jeffas Ayresas, Cory Josephas, Patrickas Millsas, Austinas Daye, Aaronas Baynesas, Shannonas Brownas ir Damionas Jamesas kartu sudėjus.

Visgi abejojama Wade‘o sveikata. Nors pats gynėjas sakė, kad neturi jokių traumų, pasirodymas NBA finale rodė ką kita. 32 metų Wade‘as vidutiniškai pelnydavo tik po 15,2 taško bei paskutinėse dvejose rungtynėse surinko po -1 naudingumo balą.

Todėl mažiausiai tikėtina, kad būtent Wade‘as atsisakys dar dvejų pelningų metų „Heat“ gretose ir ieškosis kitos komandos.

Abejojama ir ar Jamesas ryšis tapti laisvuoju agentu. LeBrono žmona Savannah Majamyje atidarė sulčių barą, o jo sūnūs LeBronas jaunesnysis ir Bryce‘as lanko pradinę miesto mokyklą. Tačiau, žinoma, tai nereiškia, kad Jamesas tikrai pratęs kontraktą.

Visgi jeigu Jamesas nuspręstų tapti laisvuoju agentu, manoma, yra tik viena vieta, kur jis galėtų persikelti. Tiesą sakant, ne persikelti, o grįžti – į Klivlendo „Cavaliers“ ekipą.

Kiek kitokia situacija yra su trečiąja „didžiojo trejeto“ žvaigžde Boshu. Šis jau seniai yra išreiškęs nepasitenkinimą žaidžiant „Heat“ komandoje. Todėl, manoma, kad Boshas nuspręs persikelti į klubą, kur turėtų daugiau laisvės ir galėtų būtų lyderis.

 

Kaip viena realiausių Bosho karjeros stotelių yra įvardijama Dalaso „Mavericks“ komanda.

Nuo 2010 metų, kuomet prie „Heat“ prisijungė Jamesas ir Boshas, komanda visus sezonus nužygiuodavo iki NBA finalo bei du kartus jame triumfavo.

Tai – puikus rezultatas.

Tačiau jau dabar „Heat“ prarado Shane‘ą Battier, kuris baigė karjerą ir Chrisą Anderseną, nusprendusį išbandyti save laisvųjų agentų rinkoje. Klaustukas ir ties Ray Alleno pavarde, kuris taip pat svarsto baigti karjerą.

Gali būti, kad vienintelis „Heat“ žaidėjas, turintis garantuotą sutartį su klubu – tai Norrisas Cole‘as. Situacija panaši į tą, kuri buvo 2010 metais, kai komanda pasikeitė iš esmės.

„Heat“ laukia ilga ir sudėtinga vasara, tačiau neabejojama – „didysis trejetas“ savo darbą Majamyje atliko. Lieka tik vienas klausimas – ar šis žvaigždynas dar turi parako.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder