Devyniasdešimtoji "Atlanto" ir "Žalgirio" dvikova

Devyniasdešimtoji "Atlanto" ir "Žalgirio" dvikova

Šiandien Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai paskutinėse Lietuvos A lygos čempionato pirmojo rato rungtynėse uostamiesčio centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje susikaus su Vilniaus "Žalgiriu". Susitikimas prasidės 18 valandą.

Žalgiriečiai šių metų čempionate rungtyniauja banguotai. Nepaisant to, jie turnyrinėje lentelėje yra antri. "Žalgiris" į Klaipėdą atvyksta po dramatiškos pergalės 3:2 praėjusiame ture prieš "Trakus". Vilniečiai per šį susitikimą atsiliko 0:2, bet sugebėjo mobilizuotis ir laimėjo. Per šias rungtynes pasižymėjo "Žalgirio" legionierius iš Slovakijos Tomašas Malecas, pelnęs tris įvarčius. Šis dvimetrinis dvidešimt penkerių puolėjas iš viso jau pelnė 6 įvarčius ir pirmauja snaiperių sąraše.

Atlantiečiams šiandien trauktis nėra kur, nes pralaimėjimo atveju jie pirmąjį ratą užbaigtų ne tarp lyderių. "Atlantas" šiemet rungtyniauja pagal grafiką: pergalė-lygiosios-pralaimėjimas. Po pralaimėjimo praėjusiame ture "Sūduvai" šiandien Klaipėdos klubui atėjo eilė laimėti. Ar tai išsipildys? "Atlanto" futbolininkai yra patys savo likimo kalviai. Laukiama ir gausaus sirgalių būrio palaikymo.

Pastaraisiais metais klaipėdiečiai per sezoną "Žalgirį" įveikdavo po 1-2 kartus. Išimtis buvo tik pernykštis čempionatas, per kurį "Atlantui" nepavyko laimėti - keturios "Žalgirio" pergalės ir vienerios lygiosios. Tad šiandien atlantiečiai privalo savo sirgaliams grąžinti skolą už 2017 metus.

Šios dienos "Atlanto" ir "Žalgirio" tarpusavio dvikova bus devyniasdešimtoji šalies čempionatuose. Statistika yra liūdna: 49 pergales iškovojo vilniečiai, 20 kartų laimėjo uostamiesčio futbolininkai ir 20 rungtynių baigėsi lygiosiomis. Įvarčiai - 166:81 "Žalgirio" naudai. Turėkime vilties, kad per šias jubiliejines rungtynes sėkmė lydės "Atlantą".

Šiuo metu A lygos čempionato turnyrinė lentelė yra tokia (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):

1. Marijampolės "Sūduva" 6 5 1 0 14-4 16
2. Vilniaus "Žalgiris" 6 3 2 1 10-4 11
3. Klaipėdos "Atlantas" 6 2 2 2 6-5 8
4. Kauno "Stumbras" 6 2 2 2 6-5 8
5. Trakų "Trakai" 7 2 2 3 12-12 8
6. "Kauno Žalgiris" 6 2 0 4 3-8 6
7. Palangos "Palanga" 7 1 3 3 5-12 6
8. Jonavos "Jonava" 6 1 2 3 6-12 5

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder