Darius Maskoliūnas sveikinimų sulaukė daugiau nei per gimtadienį

Darius Maskoliūnas sveikinimų sulaukė daugiau nei per gimtadienį

Naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Darius Maskoliūnas nesibaimina naujo iššūkio ir neabejoja, kad iš šios komandos galima tikėtis daugiau.

Po Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narių sprendimo D. Maskoliūnas surengė spaudos konferenciją ir atsakė į žurnalistų klausimus.

– Ar jums nebaisu eiti į šį „degantį“ postą?

– Kaip sakė kolega Antanas Sireika, šios pareigos yra lyg neužkurtas laužas, kuris tuoj užsidegs. Situacija dvejopa, jaudulio būta. Juk Europos čempionato atrankos lange teks žaisti be pagrindinių krepšininkų, pasirengti tam turėsime tik savaitę. Per tokį trumpą laiko tarpą nėra kada perteikti savo žaidimo sistemų. Nerimo yra, bet kartu sieksime tikslų.

 Nenorėjote pratęsi sutarties ilgesniam laikotarpiui nei iki olimpinių žaidynių?

– Iš tiesų net ir pats nežinau, kokiam laikotarpiui sutarėme su LKF. O pagrindinis tikslas dabar yra patekti į olimpiadą.

– Jau pasirinkote savo asistentus?

– Vienas tikrai sutiko dirbti kartu, kitas kol kas davė rašytinį sutikimą. Nėra jokių paslapčių, tai bus Tomas Masiulis ir Benas Matkevičius.

 Patirties turite daug, bet pastaruosius 4 metus dirbote tik asistentu. Ar tai netaps kliūtimi šiose pareigose?

– Neslėpsiu: ketverius metus „Žalgiryje“ sėdžiu labai komfortiškoje vietoje, dirbu puikiame klube su vienu geriausių Europos krepšinio trenerių. Ir mano pasitikėjimas savimi auga. Suprantu, kad gali kilti tokių klausimų, bet esu pasirengęs šiam darbui.

Lietuvos rinktinėje visuomet tvyrojo puikus mikroklimatas, vidinė atmosfera. Žinau, kad tai rasiu vėl atėjęs dirbti čia. Mane neramina tik laikas, jo perteikti savo filosofiją turėsiu labai mažai.

 Ar galima tikėtis rinktinėje vėl pamatyti Donatą Motiejūną?

– Galima tikėtis.

– Ką norėsite tobulinti rinktinės žaidime?

– Rinktinės žaidimas pasaulio čempionate nebuvo prastas, tik rezultatai netenkino. Komanda pralaimėjo dvejas rungtynes rinktinėms, kurios čempionatą baigė pirmame ketverte. Juk viskas galėjo pasisukti bet kuria linkme. O taisytinų dalykų visuomet buvo ir bus. Mes turime gerų krepšininkų, iš jų galima tikėtis daugiau.

 Dirbdamas rinktinės treneriu sulauksite daug spaudimo. Suprantate, kokią kėdę užimsite?

– Per savo trenerio karjerą daug kur esu patekęs ant karštųjų kėdžių ir baigdavosi įvairiai. Žinau, kur einu dirbti. Tikriausiai gimtadienio proga nesulaukiau tiek sveikinimų, kiek gavau šiandien. Tikiuosi, šie sveikinimai nuoširdūs. Puikiai suprantu, kokia atsakomybė laukia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder