Dar stipresnis Žydrūnas Savickas

Dar stipresnis Žydrūnas Savickas

Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas rengiasi kelionei į JAV, kur bandys aštuntą kartą laimėti prestižinį galiūnų turnyrą „Arnold’s Strongest Man“. Pretendentų į titulą netrūksta, svoriai bus gerokai didesni nei pernai, tačiau lietuvio tai negąsdina. Ž.Savickas jaučiasi dar stipresnis, nei buvo prieš metus.

Prestižinės varžybos Kolambuso mieste vyks kovo 6-7 d. Ž.Savickas į JAV išvyks kovo 4 d., taigi pasirengimas jau artėja prie pabaigos. „Treniruotės iš sunkių pereina į lengvesnes, kad prieš varžybas grįžtų jėgos“, - „Vakaro žinioms“ sakė 39 metų galiūnas. Kolambuse jis gins čempiono titulą. „Arnold’s Strongest Man“ turnyrą Ž.Savickas yra laimėjęs 2003-2008 m. ir pernai.

Pasirengimas varžyboms vyksta sklandžiai, rimtų traumų Žydrūnui pavyko išvengti. „Kažką visada paskauda, nes rengiantis tokiam turnyrui neįmanoma būti absoliučiai sveikam. Svoriai su kiekvienais metais yra vis didesni, todėl kiekviena treniruotė yra iššūkis, kad prieičiau prie varžybų svorių. Bet šiaip viskas pagal planą. Po dvigalvio raumens traumos, kurią patyriau liepos mėnesį, lyg ir atsigavau“, - pasakojo Ž.Savickas.

Sezoną jis pradėjo vasario viduryje Anglijoje vykusiame rąsto kėlimo pasaulio čempionate. Ten Ž.Savickas iškėlė 211 kg sveriantį rąstą ir pasidalijo pirmąją vietą su anglais Edžiu Holu (Eddie Hall) ir Grehemu Hiksu (Graham Hicks). Lietuvis bandė pagerinti jam pačiam priklausantį pasaulio rekordą ir įveikti 228 kg svorį, bet bandymas nepavyko. „Nesu dėl to nusivylęs, - patikino Ž.Savickas. - Iš tiesų būtų dar per anksti gerinti rekordus. Jau netoli „arnoldas“, o balandžio 18-28 d. vyks galiūnų pasaulio čempionatas, todėl norėčiau, kad formos pikas būtų nuo kovo iki balandžio.“

Galiūnas teigia per metus žengęs žingsnį į priekį: „Kai kuriose rungtyse jaučiuosi stipresnis, kai kuriose - toks pats. Apskritai esu šiek tiek stipresnis nei pernai, nes ir būtina būti stipresniam. Pavyzdžiui, naščių nešime naščiai bus sunkesni 50 kg, rentinio nešime bus net 100 kg didesnis svoris.“

Pernai ant prizininkų pakylos kartu su Žydrūnu užlipo du amerikiečiai. Antrąją vietą užėmė Brajanas Šo (Brian Shaw), trečiąją - Maikas Berkas (Mike Burke). „Be abejo, jie bus vieni iš rimčiausių konkurentų. Dar prisidės E.Holas, kuris debiutuos „arnolde“, bet pernai buvo šeštas pasaulyje ir šiemet demonstruoja gerus rezultatus. Pernai nepasisekė amerikiečiui Džeriui Pričetui (Jerry Pritchett), kuris laimėjo rentinio nešimą, bet paskui patyrė traumą. Jis yra puikios formos ir daug ką gali nustebinti. Manau, kad trys amerikiečiai, britas ir galbūt islandas Haftoras Bjornsonas (Haftor Bjornsson) kartu su manimi turėtų kovoti dėl aukščiausių vietų“, - svarstė Ž.Savickas. Deja, turnyre nebus kito lietuvio, 2013 m. nugalėtoju tapusio Vytauto Lalo, kuris patyrė nugaros traumą.

Prieš kelionę į JAV Ž.Savickas yra kupinas optimizmo. „Iš principo rungtys man labai palankios. Jei iki varžybų išlaikysiu sportinę formą, nieko nepasitempsiu, ir dar jei pasiseks, tai turėčiau laimėti. Aišku, varžovai šiemet ypač stiprūs. Yra žmonių, kurie turi vieną labai stiprią rungtį, todėl matysime permainingą kovą. Bendrai sudėjus, pagal tai, ką pasiekėme iki šiol, mano pergalė turėtų būti lengva. Bet „arnolde“ ji lengva niekada nebūna“, - sakė stipriausias planetos žmogus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder