Danui Rapšiui Taipėjuje vėl sužibo auksas

Danui Rapšiui Taipėjuje vėl sužibo auksas

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentas Danas Rapšys Taipėjuje (Taivane) vykstančioje Universiadoje iškovojo dar vieną aukso medalį ir perrašė Lietuvos sporto istoriją - tapo pirmuoju lietuviu vienoje Universiadoje iškovojusiu tris medalius.

Penktadienio vakarą šis Inos Paipelienės auklėtinis 200 m nugara finale neturėjo lygių - atkarpą įveikė per 1 min. 56,52 sek. Taigi, D. Rapšio sąskaitoje iš viso šioje Universiadoje - du aukso ir vienas bronzos medalis.

“Darau tai, ko čia atvykau - siekti pergalių ir kuo geriau reprezentuoti Lietuvos vardą. Džiaugiuosi, kad pavyko”, - sakė sportininkas.

Priminsime, kad pirmadienį Taivėjuje jis tapo 100 m rungties nugara bronziniu prizininku. Šią atkarpą jis finale įveikė per 54,17 sek. ir dar antradienį 200 m laisvo plaukimo stiliaus finale atplaukė pirmas ir iškovojo aukso medalį. Jo šios rungties laikas – 1 min. 45,75 sek. Tai naujas Lietuvos rekordas.

Iš viso Lietuvos sportininkai šioje Universiadoje jau iškovojo penkis medalius. Pirmąją Universiados dieną dziudo svorio per 78 kg vicečempione tapo Lietuvos studentų sporto (LSU) studentė Santa Pakenytė. Taip pat ji vėliau tapo ir absoliučios svorio grupės bronzine prizininke.

Po kiekvieno iškovoto medalio Taipėjuje, sportininkų kaimelyje, vyksta speciali pagerbimo ceremonija – susiburia į vieną vietą visi Lietuvos rinktinės nariai, dalijasi įspūdžiais, spaudžia medalininkui ir jo treneriui ranką, laureatui įteikia su Lietuvos simbolika susijusių suvenyrų ir pažeria virtinę komplimentų. Tai padrąsina bei įkvepia pasitempti ir kitus rinktinės narius.

Priminsime, kad į Taipėjų atstovauti Lietuvai atvyko 97 sporto atstovų delegacija, tarp kurių - sunkiaatlečių, plaukikų, dziudo, lengvosios atletikos, sportinės gimnastikos, šuolio į vandenį sportininkai, krepšinio (vyrų ir moterų) rinktinės.

Skelbiama, kad su sportininkų, trenerių ir sporto šakų delegacijų atstovais į Taipėjų atvyko ir Universiados miestelyje apsigyveno bemaž 10 tūkstančių žmonių iš maždaug 170 šalių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder