Dano Pozniako bokso turnyro nugalėtojais tapo keturi lietuviai

Dano Pozniako bokso turnyro nugalėtojais tapo keturi lietuviai

Vilniuje surengto šeštojo tarptautinio jaunimo (iki 18 metų) bokso turnyro, skirto pirmojo Lietuvos olimpinio čempiono Dano Pozniako atiminimui, nugalėtojais tapo keturi mūsų šalies atstovai.

Į Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) oficialų kalendorių įtrauktame turnyre šiais metais dalyvavo beveik 100 boksininkų iš 17 šalių.

Iš viso išdalinta 12 medalių komplektų. Varžybos vyko 10-yje svorio kategorijų, tačiau dvejose kategorijose - iki 64 kg ir iki 69 kg užsiregistravo daugiau boksininkų nei buvo planuota, todėl jie suskirstyti į dvi grupes (abejose grupėse buvo atskirai kovojama dėl medalių).

Daugiausia apdovanojimų pelnė Lietuvos boksininkai. Varžybų šeimininkai iškovojo 13 medalių - 4 aukso, 4 sidabro ir 5 bronzos. Po du aukso medalius iškovojo Latvijos ir Italijos boksininkai, po vieną - Vokietijos, Danijos, Gruzijos ir Kazachstano atstovai. Iš viso apdovanojimus pelnė 14-os šalių sportininkai.

Techniškiausiu turnyro boksininku išrinktas jaunimo olimpinių žaidynių čempionas Ričardas Kuncaitis. Svorio kategorijos iki 69 kg finale jis 10:4 įveikė ukrainietį Jevgenijų Barabanovą ir D. Pozniako turnyro nugalėtoju tapo antrus metus iš eilės.

"Apginti titulą buvo sunkiau nei iškovoti. Šiais metais buvo daug stipresni varžovai, sunku buvo ir pusfinalyje ir finale. Europoje vyksta tik trys prestižiniai jaunimo turnyrai - Lietuvoje, Vokietijoje ir Lenkijoje, todėl į Vilnių atvyksta daug pajėgių boksininkų, kurie nori pasitikrinti jėgas prieš Europos čempionatą. Būtent Europos jaunimo pirmenybės man bus svarbiausias startas šiais metais. Su treneriu dar nenusprendėme, ar jau dalyvausiu suaugusiųjų varžybose", - sakė 17-etis R. Kuncaitis.

Jau ketvirtą kartą iš eilės D. Pozniako turnyro čempionu tapo Edgaras Skurdelis, svorio kategorijos iki 60 kg finale net 9:1 pranokęs baltarusį Aleksejų Goglevą. Nugalėtojo vardą taip pat iškovojo lietuviai Eimantas Stanionis (iki 56 kg) ir Andrė Sviridovas (iki 69 kg B grupė).

Nugalėtojams prizus įteikė D. Pozniako žmona Genutė ir dukra Dominyka.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder