Dainius Adomaitis: „Vėl parodėme kovotojų charakterį“

Dainius Adomaitis: „Vėl parodėme kovotojų charakterį“

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis po Vokietijoje FIBA Čempionų lygos turnyre iškovotos pergalės (64:63) prieš Oldenburgo "EWE Basket" krepšininkus, gyrė savo auklėtinius už kovingumą ir atsidavimą.

„Vyrai – šaunuoliai, kadangi kovėsi iki paskutinės rungtynių sekundės. Kai pralaimi 10 taškų skirtumu ir nelabai sekasi pataikyti iš gerų padėčių, gali nuleisti rankas, tačiau neptūniečiai to daryti net nesiruošė ir kantriai kovojo iš paskutiniųjų. Džiaugiuosi jais. Tokį savo komandos kovingumą noriu matyti visada“, - neslėpdamas džiaugsmo kalbėjo „Neptūno“ treneris.

Anot jo, kautis prieš disciplinuotus ir gerai besiginančius Oldenburgo "EWE Basket" krepšininkus buvo labai sunku.

„Varžovai šioms rungtynėms pasiruošė labai gerai ir mums dažniau juos teko vyti. Visada vyrams kartoju, kad reikia kautis visas 40 minučių, nors ir nesiseka. Šįkart mes pergalę išplėšėme paskutinėmis sekundėmis. Nuo to pergalė net saldesnė“, - akcentavo D. Adomaitis.

Pasiteiravus, kaip jis vertina įspūdingai sužaistą Jerai Granto rungtynių pabaigą. D. Adomaitis šio žaidėjo kovingumu nė kiek nesistebėjo.

„Jerai Grantas visada pasižymi kovingumu. Dėl dviejų ankstyvų pražangų mums teko jį sodinti ant suolo, tad tai net išėjo į naudą – jis lemiamose akimirkose buvo šviežesnis ir savo darbą atliko puikiai. Džiaugiuosi tuo“, - kalbėjo Klaipėdos ekipos treneris.
sirgaliai1
„Neptūno“ ekipą Vokietijoje palaikė ir pergalės siekti padėjo gausus būrys lietuvių bendruomenės narių. „Neptūno“ krepšininkai ir klubo administracija džiaugiasi ir dėkoja sirgaliams už šiltą bei nuostabų palaikymą. Jie neptūniečius įkvėpė kovoti iki paskutinės sekundės ir tai davė vaisių – po rungtynių visi kartu pasidžiaugė gražia pergale.

Priminsime, kad "Neptūno" krepšininkai FIBA Čempionų lygos C grupėje yra vieninteliai, iškovoję visas pergales. Klaipėdiečiai dar Turkijoje rezultatu 67:65 įveikė Ušako "Sportif" ekipą, "Švyturio" arenoje 34 taškų skirtumu - 94:60 sutriuškino Varezės "Openjobmečio" ekipą iš Italijos ir 14 taškų skirtumu - 81:67 patiesė ne bet ką, o Prancūzijos čempioną Vilerbano "Asvel" klubą.

Vokietijos ekipos sąskaitoje - 2 pergalės ir 2 pralaimėjimas. Oldenburgo "EWE Basket" krepšininkai išvykoje po nervingos kovos 1 taško skirtumu (77:76) įveikė "Ventspils" (Latvija) ekipą, per pratęsimą rezultatu 70:66 nugalėjo "Rosa Radom" atstovus iš Lenkijos ir namuose rezultatu 79:81 nusileido "Asvel" ekipai.

FIBA Čempionų lygos pagrindiniame etape iš viso varžosi 40 komandų. Jos suskirstytos į penkias grupes po aštuonias ekipas. Į atkrintamąsias varžybas pateks 24 komandos: iš kiekvienos grupės - po keturias arba penkias. Visų penkių grupių nugalėtojos ir trys geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos praleis pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą ir iškart keliaus į aštuntfinalį.
462
FIBA Čempionų lygos reguliarusis sezonas baigsis sausio 25 d., atkrintamosios varžybos prasidės vasario 7 d. Pirmuose trijuose atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiami dvejų rungtynių mačai, o Čempionų lygos nugalėtojai paaiškės finalo ketverte, kuris bus surengtas balandžio 28-30 d.

Čempionų lygos grupių etape iš viso į kovas stoja 22 šalių komandos.

Artimiausias LKL namų rungtynes ("Švyturio" arenoje) "Neptūnas" žais lapkričio 12 dieną (šeštadienį) 17.30 val. su Kėdainių "Nevėžio" ekipa. Lapkričio 16 dieną (trečiadienį) 19 val. "Neptūnas" "Švyturio" arenoje FIBA Čempionų lygos turnyre susitiks su Salonikų PAOK (Graikija) ekipa.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder