Dainius Adomaitis: “Mūsų raktas į pergalę – gynyba”

Dainius Adomaitis: “Mūsų raktas į pergalę – gynyba”

Klaipėdos “Neptūno” vyr. treneris Dainius Adomaitis po Italijoje rezultatu 86:67 iškovotos FIBA Čempionų lygos turnyro pergalės prieš Varezės “Openjobmečio” ekipą gyrė savo auklėtinius už tai, kad jis laikėsi žaidybinio plano ir puikiai dirbo gynyboje.

“Manau, kad pergalę lėmė gera komandinė gynyba. Vyrai - tikrai šaunuoliai, labai gerai reagavo jų situuacijas, vietomis net specifines. Tas susikaupimas ir gynyba iki pabaigos, iki atitvėrimų, atkavotų kamuolių ir lėmė mums teigiamą rezultatą”, - kalbėjo treneris.

Jis akcentavo, kad Varezės komanda namuose kaunasi kur kas geriau, nei išvykose.

“Juk jie namuose nugalėjo ir “Asvel”, ir Oldenburgo krepšininkus. Gerai, kad mums rungtynės pavyko. Niekada nebuvo tokių abejonių, kad darome kažką ne taip. Visi laikėsi plano ir, manau, kad mūsų pergalė išties pelnyta. Metėme daug tritaškių, Varžovai savo gynybą akcentavo į baudos aikštelę ir palikdavo mums daug erdvės, svarbu buvo juos pataikyti. Iki pertraukos pataikėme berods 10 tritaškių iš 20 metimų. Po to jie jau irgi sureagavo ir atidžiau dengė mūsų snaiperius. Paskutinis rungtynių kėlinys buvo daugiau formalumas, tačiau vyrams akcentavau, kad negalima atsipalaiduoti, nes svarbus ir taškų skirtumas, vėliau galintis lemti kokią vietą užimsi grupėje”, - pabrėžė D. Adomaitis.

Po rungtynių Varezės ekipos vyr. treneris Paolo Moretti pabrėžė, nenuostabu, jog “Neptūnas” yra C grupės lyderis.

“Tai galinga komanda. Jie mums ir kiekvienam krepšinio sirgaliui, žiūrovui įrodė, kad pelnytai yra grupės lyderiai. Mums tai buvo sunkios rungtynės. Pirmąjį kėlinį ir antrojo kėlinio pradžioje dar kovėmės apylygiai, tačiau vėliau varžovai pabėgo ir jų pavyti nebepavyko. Sveikinu “Neptūną” su pergale. Jie jos tikrai verti”, - kalbėjo Varezės ekipos vyr. treneris.

Neptūnas“ su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu yra vienvaldis C grupės lyderis ir neslepia siekio išsaugoti šią poziciją ir po visų grupės varžybų.

Šis pralaimėjimas (7 pralaimėjimai, 2 pergalės) italams yra labai skaudus, dar labiau nugramzdinantis į C grupės turnyro lentelės dugną ir palaidojantis viltis prasibrauti į kitą turnyro etapą.
varezz

„Openjobmetis“ – „Neptūnas“ – 67:86 (18:17, 18:28, 9:18, 22:23)

„Openjobmetis“: Dominique Johnsonas - 19, Matteo Canavesi - 12, Norverlas Pelle - 10.

„Neptūnas“: Jimmy Baronas – 23 (5/6 trit.), Omari Johnsonas - 14, Mindaugas Girdžiūnas – 9, Mindaugas Kačinas – 8, Tadas Klimavičius ir Martynas Mažeika – po 7, Vytautas Šarakauskas, Larry Drew (10 rez. perd.) ir Jerai Grantas – po 5, Laurynas Beliauskas – 3 tšk.

„Neptūnas“ laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:32 ir padarė vos 6 klaidas, kai italai suklydo 13 kartų.
Priminsime, kad „Neptūnas“ Varezės ekipą nugalėjo jau antrą kartą. Tą klaipėdiečiai buvo padarę ir šių metų spalio 25 dieną „Švyturio“ arenoje, kai laimėjo net 34 taškų skirtumu – 94:60.

Artimiausias FIBA Čempionų lygos rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 20 dieną (antradienį) 20.30 val. Prancūzijoje su Vilerbano „Asvel“ ekipa. Iki šių rungtynių neptūniečių dar gruodžio 17 dieną (šeštadienį) 16.30 val. Pasvalyje laukia LKL akistata su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder