Dainius Adomaitis: „Gaila, buvome verti pergalės“

Dainius Adomaitis: „Gaila, buvome verti pergalės“

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis, po paskutinę sekundę Europos taurės varžybose vos 1 taško skirtumu – 73:74 patirto pralaimėjimo Milano „Emporio Armani“ ekipai, gyrė vyrus už kovingumą ir sakė, jog jo ekipa buvo verta pergalės.  

„Vyrai parodė kovingumą, charakterį ir į rungtynes sugrįžome, kuomet atsilikome 17 taškų. Net patys turėjome ataką, kai galėjome išsiveržti į priekį. Tikrai gaila...  Kita vertus, tikrai džiugina tai, kad padarėme daug dalykų, kuriuos akcentavome.  Laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau gaila, kad to nesugebėjome dar daugiau paversti taškais. Paskutiniame ketvirtyje pakeitėme gynybos sistemą ir tai davė vaisių. Per keturias dienas žaidėme jau trečias rungtynes. Savaitgalio rungtynėse taikėme gerą rotaciją ir matėsi, kad žaidėjai šiandien buvo „gyvi“. Dėl to jokių bėdų neturėjome. Galima teigti, kad visgi Milano komanda mus nužudė taikliais tolimais metimais. Milano komanda yra aukščiausio lygio ir jie kiekvieną menkiausią klaidelę paverčia taškais arba geru sprendimu. Dabar esame tokioje situacijoje, nebėra, kur trauktis, tačiau kovosime iš paskutiniųjų tol, kol bus bent menkiausių galimybių patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą“, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika apgailestavo, kad priešpaskutinėje atakoje jam nepavyko pelnyti taškų, o vėliau jo komanda neapsigynė.

„Gal pasireiškė ir fizinis nuovargis, gal pritrūko ir susikalbėjimo. Sirgalių palaikymas buvo nuostabus, labai jiems norėjome padovanoti pergalę, bet deja, šįkart to padaryti nepavyko“, - kalbėjo neptūnietis.

„Emporio Armani“ vyr. treneris Jasminas Repeša džiaugėsi pergale.

„Tai buvo velniškai svarbios rungtynės. Šiame etape nėra daug rungtynių ir visos jos yra svarbios. Prieš porą dienų turėjome sunkias rungtynes Italijos čempionate, tačiau džiaugiuosi, kad šiandien išlikome susikaupę puolime ir agresyviai gynėmės. „Neptūnas“ – gera komanda ir dėl pergalės teko gerokai paprakaituoti. Į komandą pasikvietėme Mantą Kalnietį, kadangi Italijos čempionate galima turėti 7 legionierius, o iš jų gali būti tik trys amerikiečiai. Visi žinome, kokia maža rinka yra kalbant apie įžaidėjus. Kol kas turėjome tik du įžaidėjus: Lafayette'ą ir Cinciarini. Jeigu kuris nors iš jų patirtų traumą, privalau turėti dar vieną atakų organizatorių. Džiaugiuosi, kad klubo savininkai sutiko pasikviesti Mantą Kalnietį. Man patinka jo žaidimo braižas“, - kalbėjo italų ekipos strategas.

„Neptūnas“ – „Emporio Armani“ – 73:74 (15:16, 11:20, 26:28, 21:10)

„Neptūnas“: Donatas Zavackas - 17, Martynas Mažeika - 13, Travisas Baderis - 11, Danielis Ewingas - 9, Jerai Grantas – 8, Trentas Plaistedas ir Arvydas Šikšnius – po 5, Arnas Butkevičius – 3, Gilvydas Biruta – 2 tšk. Vytautas Šarakauskas ir Laurynas Beliauskas aikštėje nepasirodė.

„Emporio Armani“: Krunoslavas Simonas - 15, Jamelas McLeanas - 14, Milanas Mačvanas - 13, Andrea Cinciarini – 10 tšk.

„Neptūnas“ laimėjo kovą po krepšiais dėl kamuolių – 35:22, tačiau varžovai taikliau metė tritaškius metimus: „Emporio Armani“ iš 25 tolimų metimų pataikė 12 (48 proc. tikslumas), o „Neptūnas“ – iš 29 tritaškių pataikė 9 (32 proc. taiklumas).

Artimiausias Europos taurės turnyro rungtynes "Neptūnas" "Švyturio" arenoje žais vasario 3 dieną (trečiadienį) 19 val. su Salonikų "Aris" ekipa. Bilietus platina bilietai.lt. Susidomėjimas į Europos taurės turnyro “Neptūno” rungtynes yra didžiulis, tad būna, jog varžybų dieną nelieka bilietų. “Neptūno” administracija ragina krepšinio sirgalius bilietus į kitas "Neptūno" rungtynes pirkti iš anksto, kadangi tai pigiau ir būsite garantuoti, kad galėsite stebėti rungtynes "Švyturio" arenoje.

Taip pat vasario 27 dieną (šeštadienį) 17 val. neptūniečiai Klaipėdoje rungtyniaus su principiniu varžovu - Vilniaus "Lietuvos rytu". Į šias rungtynes taip pat gali būti didelis ažiotažas. Patartina bilietus pirkti iš anksto.

Artimiausias LKL rungtynes “Neptūnas” žais sausio 31 dieną (sekmadienį) 17 val. Kauno sporto halėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder