D. Adomaitis: „Ačiū sirgaliams, jie nuostabūs“

D. Adomaitis: „Ačiū sirgaliams, jie nuostabūs“

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis po mesto rimto iššūkio galingajai Stambulo „Galatasaray“ ekipai, buvo patenkintas savo auklėtiniu kovingumu – neptūniečiai šias Europos taurės rungtynes Klaipėdoje pralaimėjo vos 4 taškų skirtumu – 90:94 ir tik paskutinėmis sekundėmis.

„Vyrai šaunuoliai, kovojo išties gerai. Mano nuomone, tokias rungtynes namuose turėjome laimėti, nes žaidėme tikrai gerai. Ypač agresyviai, intensyviai kovojome puolime. Norėjome palaikyti tokį aukštą varžybų tempą, nes žinojome, kad priešininkų komanda realiai remiamasi aštuoniais žaidėjais. Visgi, varžovai yra labai aukšto meistriškumo ir kiekvieną mūsų klaidelę paversdavo taškais ar net bauda ir dviem taškais.  Mus trečiojo kėlinio pradžioje iš vėžių išmušė pagrindinio komandos įžaidėjo Danielio Ewingo patirta kirkšnies trauma. Nelengva kautis be pagrindinio įžaidėjo. Porą minučių buvome pasimetę, bet vyrus galiu pagirti, kad jie susiėmė ir kovojo iki galo. Dabar dar sunku pasakyti, ar rimta Danielio trauma, medikai atliks tyrimus ir pasakys daugiau“, - po rungtynių kalbėjo treneris.

Jis labai šiltai atsiliepė apie „Švyturio“ arenoje susirinkusius sirgalius ir čia tvorojančią puikią atmosferą.

„Tos emocijos, adrenalinas, kurį suteikia žiūrovai, žaidėjus stumia į priekį. Priešininkams tai labai kenkia, o mums – padeda. Sirgaliai - tai tarsi šeštasis žaidėjas aikštėje. Jie buvo nuostabūs, nuoširdus ačiū už tokį palaikymą“, - dėkojo D. Adomaitis.   

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika buvo nusiminęs, kadangi pergalė prieš Turkijos žvaigždyną buvo pasiekiama ranka.

„Žinome, kad „Galatasaray“ tikslai – patys aukščiausi. Jie nori iškovoti Europos taurę ir sugrįžti į Eurolygą. Jie tikrai subūrė daug pajėgių žaidėjų, tačiau su jais kautis tikrai galima. Ir į Turkiją nevažiuosime nuleidę rankų ar iš anksto susitaikę su pralaimėjimu – reikia kovoti ir bandyti juos įveikti. Šįkart mums pritrūko sėkmės, neįvykdėme trenerių suformuluoto uždavinio gynyboje susirinkti atšokusius kamuolius. Žinojome, su kuo žaidžiame, reikia su tokiomis komandomis kovoti visas 40 minučių. Be to, prametėme labai daug metimų. Jei nors pusę būtume pataikę to, ką prametėme, rezultatas, matyt, būtų buvęs kitoks“, – pralaimėjimo priežastis vardijo M. Mažeika.

Priminsime, kad „Neptūnas“ 2014 metais, kai rungtyniavo Eurolygoje, Klaipėdoje „Galatasaray“ ekipą nugalėjo rezultatu 82:72 ir už tai sulaukė labai daug pagyrų. Tuomet turkų gretose rungtyniavo ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius. Reikia pripažinti, kad šiemet „Galatasaray“ ekipa gerokai pasistiprino, o neptūniečiai tai, kad kaip reikiant kibo jiems į atlapus, yra verti pačių gražiausių žodžių.

„Neptūnas“ – „Galatasaray“ - 90:94 (21:18, 16:20, 22:29 31:27).

„Neptūnas“ taikliau atakavo nuo tritaškio linijos (52 proc. prieš 38 proc.), tačiau „Galatasaray“ pataikė daugiau dvitaškių (23 prieš 19) ir baudos metimų (27 prieš 16).

„Neptūnas“: Martynas Mažeika (6/7 dvit.) ir Travisas Baderis (4/5 trit.)- po 17, Donatas Zavackas - 15 (4/4 trit.), Mindaugas Girdžiūnas - 11 (6 rez. perd.), Danielis Ewingas – 9, Jerai Grantas – 8 (9 atk. kam.), Arvydas Šikšnius – 7, Simas Galdikas – 6 tšk.

„Galatasaray“: Errickas McCollumas - 32 (5/7 trit., 13/13 baudos, 34 naud. balai)), Vladimiras Micovas - 18 (7/7 dvit., 4/4 baudos), Calebas Greenas - 16 (5/5 dvit.), Stephane'as Lasme 11 (7 atk. kam.).

Europos taurės "Neptūno" (F grupė) tvarkaraštis

Spalio 21 d. išvykoje su Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis);

Spalio 28 d. Klaipėdoje su Volgogrado "Krasnyj Oktiabr" (Rusija);

Lapkričio 4 d. išvykoje su Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" (Rusija);

Lapkričio 11 d. Klaipėdoje su Atėnų AEK (Graikija);

Lapkričio 18 d. išvykoje su "Galatasaray";

Lapkričio 24 d. namuose su "Hapoel";

Gruodžio 2 d. Rusijoje su "Krasnyj Oktiabr";

Gruodžio 9 d. Klaipėdoje su "Nižnij Novgorod";

Gruodžio 16 d. išvykoje su Atėnų AEK.

Į kitą etapą iš šešių komandų grupės pateks keturios geriausios ekipos. "Neptūno" tiek namų, tiek išvykos Europos taurės rungtynės bus transliuojamos per LRT kultūros kanalą.

Artimiausias rungtynes “Neptūnas” žais spalio 18 d. (sekmadienį) 18 val. “Švyturio” arenoje su Prienų “Birštono-Vytauto” ekipa. Tai bus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikova.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder