Buvusi "Teo" legionierė K. Douglas - WNBA čempionė

Buvusi "Teo" legionierė K. Douglas - WNBA čempionė

Nacionalinės moterų krepšinio asociacijos (WNBA) čempionių titulą pirmą kartą lygos istorijoje iškovojo Indianos „Fever“ ekipa. Ji ketvirtosiose finalo serijos rungtynėse namie 87:78 (25:18, 22:24, 16:16, 24:20) nugalėjo Minesotos „Lynx“ krepšininkes ir laimėjo seriją 3-1, - rašo portalas "Basketnews.lt".

Net 15,2 tūkst. žiūrovų palaikomos aikštės šeimininkės pirmavo beveik visas rungtynes. Jas į priekį vedė naudingiausia finalo serijos žaidėja pripažinta Tamika Catchings. Lemiamose rungtynėse 25 taškus pelniusiai ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikusiai 33 metų 185 cm ūgio puolėjai WNBA čempionės titulas buvo pirmasis per karjerą.

Savo apdovanojimų kolekcijoje net tris olimpinių žaidynių aukso medalius ir NCAA čempionės apdovanojimą turėjusiai Catchings trūko tik WNBA čempionių žiedo. Ji ketvirtajame serijos mače sustabdė „Lynx“ aukštaūgę Seimone Augustus, kuri pataikė vos 3 metimus iš 21 ir pelnė tik 8 taškus.

„Dariau viską, kad apsunkinčiau jos gyvenimą baudos aikštelėje. Ji išnaudojo labai daug jėgų pirmajame kėlinyje ir vėliau buvo priversta mesti iš nepatogių padėčių“, – tvirtino Catchings.

Ji kartu su Augustus 2010-2011 m. sezone žaidė moterų Eurolygoje, kur vilkėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipos marškinėlius, tačiau pasiekti elitinio Senojo žemyno klubinio turnyro viršūnės joms nepavyko.

WNBA čempionės titulą iškovojo ir visą sezoną viena „Fever“ ekipos lyderių buvusi Katie Douglas. 2004-2007 metais Vilniaus TEO ekipos marškinėlius vilkėjusi 33 metų 183 cm ūgio puolėja lemiamose rungtynėse į aikštę žengė likus žaisti vos 3 sekundes – kai nugalėtoja jau nebekėlė abejonių.

Visą finalo seriją dėl stipriai patemptos čiurnos nuo suolo stebėjusiai Douglas Indianos ekipos treneriai leido pasidžiauti titlu kartu su visa ir įrašyti savo pavardę į finalų istoriją.

Reguliariajame sezone K. Douglas buvo viena svarbiausių Indianos klubo krepšininkių ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 16,5 taško, atkovodavo po 3,8 kamuolio ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Trijų mačų Rytų konferencijos pusfinalių serijoje ji pelnydavo po 13,3 taško, o konferencijos finale jos rezultatyvumas per tris mačus išaugo iki 17,7 taško per mačą.

„Fever“: Tamika Catchings 25 (8 rez. perd.), Erin Phillips 18 (8 atk. kam.), Briann January 15, Shavonte Zellous 15.

„Lynx“: Lindsay Whalen 22 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Maya Moore 16, Seimone Augustus 8 (7 atk. kam.), Rebekkah Brunson 8.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder