Buvęs "Neptūno" sporto direktorius kelia sparnus į Vilnių

Buvęs "Neptūno" sporto direktorius kelia sparnus į Vilnių

Buvęs Klaipėdos "Neptūno" sporto direktorius Donatas Zavackas keliasi į Vilnių - jam pasiūlytos Vilniaus "Ryto" komandos sporto direktoriaus pareigos.

Beveik du dešimtmečius profesionaliose krepšinio komandose žaidęs ir didelį patirties bagažą sukaupęs 40-metis klaipėdietis tuometinėje Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipoje yra rungtyniavęs 2008-2010 metais. Su šia sostinės ekipa Donatas du kartus - 2009 ir 2010 metais tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu, tuomet finale nugalėjęs net patį Kauno "Žalgirį". Be to, 2009 metais D. Zavackas su "Lietuvos rytu" tapo ULEB taurės čempionu.

D. Zavackas šešerius metus Pitsburgo (JAV) universitete krimto mokslus, įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį ir rungtyniavo studentų krepšinio lygoje (NCAA). Vėliau 203 cm ūgio žaidėjas karjerą tęsė pajėgiuose Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Ukrainos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos ir Lietuvos klubuose.

2017 m. spalio pradžioje D. Zavackas tapo savo pirmosios karjeroje profesionalios komandos - Klaipėdos "Neptūno" - sporto direktoriumi, tačiau čia jo karjera neužsitęsė - 2020 metų sausį buvo atleistas iš šių pareigų.

Tiesa, "Ryto" ekipoje yra daugia klaipėdietiškų akcentų - šios komandos marškinėlius vilki du garsūs buvę neptūniečiai, Lietuvos rinktinės krepšininkai - Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius. Pastarasis yra išrinktas "Ryto" komandos kapitonu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder