Brazilai nugalėjo italus ir tapo grupės laimėtojais

Brazilai nugalėjo italus ir tapo grupės laimėtojais

Neymaras pelnė trečią įvartį per trejas FIFA Konfederacijų taurės turnyro rungtynes, o Brazilija 4:2 (1:0) nugalėjo Italiją ir tapo stipriausia A grupės komanda.

Abi rinktinės iškopė į pusfinalį, kuris vyks trečiadienį ir ketvirtadienį. Antrą vietą grupėje užėmę italai tikriausiai susikaus su Europos ir pasaulio čempione Ispanija, kuri yra pagrindinė pretendentė tapti B grupės nugalėtoja.

Ispanai su italais pernai kovėsi Europos čempionato finale ir Ispanija nugalėjo 4:0. Tiek pat įvarčių italai praleido ir žaisdami su brazilais.

Besibaigiant pirmajam kėliniui Dante pirmasis suskubo prie kamuolio, kurį atmušė italų vartininkas Gianluigi Buffonas, ir pelnė pirmą dvikovos įvartį. Vis dėlto epizodo pakartojimas sukėlė abejonių, ar brazilas nebuvo nuošalėje.

Italija išlygino rezultatą 51 minutę, kai Emanuele Giaccherini iš aštraus kampo tiksliai smūgiavo į vartus. Progą italui sukūrė tiksliai jam asistavęs Mario Balotelli.

Vis dėlto po keturių minučių savo klasę pademonstravo Neymaras – naujasis „Barcelona“ pirkinys tiksliu baudos smūgiu vėl išvedė brazilus į priekį.

Po dar 12 minučių Fredas padidino šeimininkų atotrūkį. Nors Giorgio Chiellini 71 minutę sušvelnino atsilikimą, ketvirtasis Fredo įvartis paskutinėmis minutėmis leido pergale džiaugtis brazilams.

Italijos rinktinei reikėjo pergalės norint aplenkti brazilus turnyro lentelėje, tačiau Brazilija išsaugojo sėkmingą tarpusavio seriją – šių rinktinių akistatose italai nelaimi jau daugiau nei 30 metų.

Abi rinktinės tęsia pasirodymą turnyre, o Meksika ir Japonija tapo pirmosiomis, baigusiomis pasirodymą Brazilijoje.

Tarpusavio rungtynėse meksikiečiai po dviejų Javiero Hernandezo įvarčių 2:1 (0:0) nugalėjo Japoniją ir užėmė trečią vietą grupėje. Japonai per tris dvikovas neiškovojo nė taško.

„Manchester United“ puolėjas abu įvarčius pelnė galva – jis pasižymėjo 54 ir 66 minutėmis. Shinji Okazaki 86 minutę sušvelnino atsilikimą, bet netrukus J. Hernandezas turėjo galimybę pelnyti trečią įvartį nuo 11 metrų atžymos.

Vis dėlto meksikiečio smūgį atlaikė vartininkas, ir nors J. Hernandezas pirmasis suskubo prie atmušto kamuolio, jo smūgis iš kelių metrų atsimušė į vartų skersinį.

Sekmadienį paaiškės likusios dvi pusfinalio dalyvės. Abi dvikovas laimėję ispanai varžysis su Nigerija, o Urugvajus rungsis su Taičio futbolininkais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder