"Black Ball" taurė iškeliavo į Vilnių

"Black Ball" taurė iškeliavo į Vilnių

Klaipėdoje vykusiame laisvosios piramidės reitinginiame turnyre dėl "Balck Ball" taurės, kuriame varžėsi vieni pajėgiausių Lietuvos biliardo atstovų, triumfavo svečias iš Vilniaus Aleksandras Isajenko.

Lietuvos reitingo lyderis finale rezultatu 4:2 pranoko reitingo lentelėje laipteliu žemiau esantį klaipėdietį Arvydą Špogį.

Finalinis susitikimas prasidėjo tuo, kad abu šio etapo dalyviai pasidalijo po pergalę, sumušdami aštuonis rutulius iš eilės.

Vėliau, gražų žaidimą demonstravęs sostinės atstovas laimėjo seriją rezultatu 4:2.
Pusfinaliuose rungtyniavo, tačiau lyderių pranašumą turėjo pripažinti vilniečiai Genadijus Lapatčenka ir Maksimas Liublinskij.

Pastarasis nusileido turnyro nugalėtojui, o G. Lapatčenko - A. Špogiui.    
Įdomu pastebėti, kad iki ketvirtfinalio prasibrovė Tomas Makarovas bei 10-metis uostamiesčio žaidėjas Kęstutis Žadeikis, kuris rezultatu 3:0 nurungė trečią reitingą Lietuvoje turintį Konstantiną Pčeliną.

Visgi, tolesniame etape jaunajam klaipėdiečiui pristigo sėkmės.

Iš viso turnyre varžėsi 32 dalyviai, tarp jų dešimt vilniečių.


"Džiaugiuosi, kad į turnyrą susirinko Lietuvos biliardo sporto elitas. Varžybos išsiskyrė atkakliomis dvikovomis. Buvo įdomu stebėti sportininkų taktinius sumanymus, emocijas ir intrigas", - "Vakarų ekspresui" įspūdžiais dalijosi turnyro organizatorius Kęstutis Žadeikis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder