Baseino atidarymo data lieka neaiški

Baseino atidarymo data lieka neaiški

Vakar vis dar rekonstruojamą "Gintaro" baseiną aplankę Klaipėdos politikai taip ir neišgirdo, kada jis bus atidarytas. Pagal sutartį tai turėjo įvykti prieš tris savaites, aiškinamasi, kas dėl to kaltas.

Baseino direktorių Vytautą Šeputį ir rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės "Rekosta" atstovus vakar kamantinėjo trys Tarybos nariai: Vytautas Čepas, Algirdas Grublys ir Audrius Vaišvila. Pagrindinis klausimas - kodėl baseinas neveikia, nors sutartyje numatyta, kad jo remontas turėjo baigtis rugpjūčio 15-ąją.

Valdžios atstovams pasiaiškinta, jog darbus neva stabdo elektros įvado prijungimo darbai - nors techninė dalis baigta, nesutvarkyta dokumentacija ir dėl to elektros tiekimas negali būti įjungtas, o be jos - nė iš vietos: į baseiną negalima prileisti vandens, jo išbandyti ir t. t.

"Kodėl susidarė tokia situacija? Aišku, kad kažkas pasielgė aplaidžiai, tačiau kas - kol kas neaišku", - sakė A. Vaišvila.

Naujo įvado prireikė siekiant visiškai atskirti baseino ir Vytauto Didžiojo gimnazijos elektros sistemas. Šiuo metu taip pat atliekami smulkūs remonto darbai, juos baigus dar teks atlikti privalomas procedūras, būtinas nustatyti, ar objektas tinkamas naudoti.

"Klausėme, ar duris baseinas atvers iki spalio 1 dienos. Aiškaus atsakymo neišgirdome", - sakė A. Vaišvila.

Nuo 2010-ųjų pradžios rekonstruojamame baseine įdiegta nauja šildymo ir energijos taupymo sistema, jis visiškai atskirtas nuo Vytauto Didžiojo gimnazijos, sumontuota vandens valymo technika, pakeistos plytelės, įrengtas specialus keltuvas į baseiną ir keturi tualetai neįgaliesiems.

Taip pat įrengta sporto salė, drabužinės, dušai, tualetai, trenerių ir gydytojų kabinetai. Pasikeitė ir baseino pastato išorė: pastatytas priestatas, uždengtas naujas stogas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder