Banglentininkai nori savo sporto bazės prie jūros

Banglentininkai nori savo sporto bazės prie jūros

Banglenčių sporto šakos, įtrauktos į 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių programą, atstovai ieško galimybių Klaipėdos pajūryje, Pirmojoje Melnragėje, prie molo, susikurti savo treniruočių ir varžybų bazę. Teigiama, kad čia jie galėtų treniruotis ir rengti varžybas beveik ištisus metus - net ir žiemą, kai oro temperatūra nenukrenta žemiau nulio.

"Banglentininkai norėtų tam tikrų laikinų konteinerių, kur galėtų persirengti ir laikyti savo inventorių. Taip pat ir varžybų bokštelio. Nuotoliniu būdu padiskutavome apie tokias galimybes, tačiau visi žinome, kad pajūris - tokia zona, kai statiniams ir kitiems reikalams yra daug aplinkosaugos apribojimų. Išklausėme banglentininkų norus, jų pasiūlymus ir analizuosime galimybes. Kol kas tai buvo tik pirminis apsikeitimas mintimis, paprašėme, kad jie savo pageidavimus konceptualizuotų ir kad būtų atstovaujama visam banglenčių sportui, o ne tik pavienių žmonių mintys", - po nuotoliniu būdu vykusio posėdžio kalbėjo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis. Tarp jo kuruojamų sričių yra ir sportas, tad panašūs klausimai jam nėra naujiena.

"Vakarų ekspresui" telefonu susisiekus su banglenčių stovyklas organizuojančia ir šiame posėdyje dalyvavusia Miralda Mažeikiene, kol kas nieko konkretaus neišgirdome.

"Tai buvo tik pirminis pokalbis, apsikeitimas mintimis. Papasakojome apie banglenčių sportą ir apie tai, kad šis sportas įtrauktas į olimpinių žaidynių programą. Banglentininkai treniruotis gali net ir, tarkime, šiuo metu, žiemą. Yra specialūs hidrokostiumai, tad drąsiai gali vykti treniruotės. Apie galimą sporto ir treniruočių vietą dar diskutuojama, kol kas nieko konkretaus pasakyti negaliu. Kai jau bus aišku, viską išsamiai pristatysime", - sakė ji.

Pripažįstama, kad Pirmojoji Melnragė, kur prie kranto yra gana gilu ir puikai lūžta bangos, banglentininkams yra viena geriausių vietų. Čia stovyklauti ir rengti varžybas galėtų visos Lietuvos geriausi banglentininkai. Be to, gražiais vaizdais ir sportinėmis emocijomis galėtų pasigrožėti ir pajūrio pakrante vaikštantys miestiečiai.

Kai buvo paskelbta, kad 2024 metų Paryžiaus olimpiadoje dalyvaus banglenčių, breiko, riedlenčių ir laipiojimo sporto atstovai, užsiminta, kad įtraukiant šias sporto šakas reaguojama į poreikį padaryti olimpiadą "labiau urbanistinę" ir "artistiškesnę".

Prieš kelias dienas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomojo komiteto nariai posėdyje pritarė sprendimui mažinti sportininkų kvotą. Tokijuje varžysis 11 tūkst. 92 sportininkai, o Paryžiuje dalyvaus 10,5 tūkst. atletų. Mažės ir rungčių skaičius.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks 329 rungtys - dešimčia mažiau nei Tokijuje. Tarp išbrauktų iš programos - baidarių 200 m sprinto ir 50 km vyrų sportinio ėjimo rungtys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder