Auksinis "Neptūnas-Akvaservis" kuria krepšinio istoriją

Auksinis "Neptūnas-Akvaservis" kuria krepšinio istoriją

Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" komanda iškovojo 2017-2018 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų titulą. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai Jonavoje vykusiose finalo ketverto varžybose spindėjo visu ryškumu - nukalė aukso medalius, liejo džiaugsmo emocijas ir šoko pergalės šokį.

"Neptūnas-Akvaservis" pusfinalyje rezultatu 77:73 sugebėjo nukauti praėjusio sezono čempionus Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkus, o finale rezultatu 68:57 parklupdė Kauno "Žalgirio-2" ekipą.

Klaipėdiečiai demonstruoja pavydėtiną stabilumą - per ketverius metus trečiąkart kovėsi NKL finale.

"Neptūno-Akvaservis" komanda, skirtingais pavadinimais gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus, čempionų titulus iškovoja jau trečią kartą.

Tą klaipėdiečiai buvo padarę 2007 ir 2015 metais. Be to, dar du kartus džiaugtasi vicečempionų titulais (2006 ir 2017 metais) bei tris kartus - bronzos medaliais (2001, 2002 ir 2011 metais).

Taigi,"Neptūno-Akvaservis" komanda - viena tituluočiausių ir stabiliausių NKL ekipų.

Drąsiai galime teigti, kad Klaipėdos krepšinio piramidė veikia puikiai - čia išugdomi talentingi žaidėjai, kurie vėliau drąsiai gali tobulėti minėtoje komandoje, o vėliau ginti ir reprezentacinės Klaipėdos krepšinio komandos - "Neptūno" garbę.

Būtent šiuo keliu yra praėję daug garsių žaidėjų. Anksčiau "Neptūno-Akvaservis" (pavadinimai keitėsi, tačiau komanda visada išliko pajėgi) komandos marškinėlius vilkėjo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai - Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Simas Galdikas, Mindaugas Girdžiūnas, Aidas Viskontas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Gediminas Žylė, Arvydas Šikšnius, taip pat Arvydas Macijauskas, Artūras Gudaitis bei daugelis kitų. Jei bent kelis jų suburtume į vieną komandą, būtų išties galinga jėga net pajėgiausiame mūsų šalies čempionate - Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

[CITATA]

Šiais metais čempionų titulais džiaugėsi šie krepšininkai: Aidas Einikis, Mindaugas Stašys, Deividas Anužis, Valdas Vasylius, Jonas Dumašius, Mantas Šerkšnas, Ignas Ramašauskas, Džiugas Slavinskas, Arūnas Mikalauskas, Dovydas Romančenka, Herkus Kumpys ir Ernestas Jonkus.

Treneri, ar jau supratote, ką padarėte? - "Vakarų ekspresas" pasiteiravo čempionų trenerio Tomo Gaidamavičiaus.

Euforija jau po truputį praeina, ir pradedi suvokti... Atliktas nuostabus darbas, puiki pergalė ir džiaugsmas visai Klaipėdai. Nuostabu. Tai visos komandos didžiulis nuopelnas.

Pats buvote profesionalus krepšininkas, o prie vyr. trenerio vairo stojote pirmus metus, ir štai toks rezultatas. Turbūt nuo to džiaugsmas tik didesnis?

Išties dvigubas džiaugsmas. Fantastika. Šis džiaugsmas gal kiek netikėtas, bet geras. Labai geras.

MVP. "Tapti NKL čempionu - nerealus jausmas. Dar pats negaliu suvokti, kad laimėjome auksą. Kažkas nepakartojamo. Tai, kad gavau naudingiausio NKL finalo žaidėjo prizą, - didelis komandos draugų nuopelnas, mane atrado, aš pataikiau", - kalbėjo 14 taškų finale pelnęs ir naudingiausiojo finalo žaidėjo titulą pelnęs klaipėdietis Aidas Einikis.

Dirbti mėgstamą darbą ir gyventi Klaipėdoje - nuostabus jausmas. Tai mano pirmi metai, kai per 18 su profesionaliu krepšiniu susijusių metų esu namuose. Išmaišiau daug pasaulio šalių ir pagaliau esu čia, namuose, kartu su klaipėdiete žmona.

Kaip atšventėte pergalę ar ją dar vis švenčiate?

Šventėme visi kartu su komanda. Buvo daug smagių akimirkų. Bet euforija jau po truputį blėsta. Gyvenimas tęsiasi. Reikia grįžti į kasdienybę, juk visą laiką padebesiais neskrajosi (juokiasi. - Autor. past.).

Kokie artimiausi jūsų planai?

Reikia šiek tiek pailsėti ir dirbti toliau, žvelgti į priekį. Vien prisiminimais ir džiaugsmu negyvensi. Visada reikia judėti į priekį. Sportininkų tokia jau dalia - dirbi, pluši, pasieki pergalę ir tada mąstai apie naujus iššūkius bei pergales. Visada, kur tik dalyvauji, norisi laimėti ar pasirodyti maksimaliai gerai.

"Pasiteisino sistema"

Dainius VAITELIS, "Neptūno-Akvaservis" komandos direktorius

Mūsų komanda kasmet vis jaunėja. Komandos pagrindą sudaro 18-22 metų Klaipėdos krašto žaidėjai, tačiau vadovaujamės tokia sistema, kad būtų bent keli patyrę žaidėjai, kurie jaunimui perduotų savo patirtį. Šiemet labai naudingą darbą atliko ir tikri pavyzdžiai jaunimui buvo Valdas Vasylius, Mindaugas Stašys ir Deividas Anužis. Puikiai atsiskleidė Aidas Einikis, kuris sezono eigoje varžovus terorizavo ne tik taikliais tritaškiais, bet ir aštriais prasiveržimais. Treneriai - Tomas Gaidamavičius ir Laurynas Gendvilas - atliko nuostabų darbą, analizuodami varžovus ir parengdami taktiką.

Daugybę metų iš širdies kovojame dėl savo miesto garbės. Juk daug ką pasako ir klubo istorija: esame viena tituluočiausių lygos ekipų, iškovojome visų spalvų medalius. Pergalės prasideda nuo rūbinės. Mes, komplektuodami komandą, visada stengiamės atsižvelgti ne tik į žaidėjų talentą, bet ir į jų asmenines savybes. Gali turėti daug pajėgių žaidėjų, tačiau jei jie nesusilipdys ir nesupras vienas kito, nieko iš to nebus. Mūsų komandoje visada tvyro puiki atmosfera, užtat ir pasiekėme tokių rezultatų. Komandos branduolį sudaro klaipėdiečiai, kurie puikiai pažįsta ir supranta vienas kitą.

"Galimybes parodėme ne kalbomis, o žaidimu"

Mindaugas STAŠYS, "Neptūno-Akvaservis" komandos kapitonas

Laimėjome, nes žaidėme "užsivedę", o kur dar emocijos... Daugumai mūsų vaikinų tai buvo pirmasis finalas. Pusfinalyje įveikėme tą Marijampolės komandos barjerą. Juk jie buvo priskiriami prie favoritų. Gerai pavyko trenerio planas. Mes širdyse tikėjome, kad galime laimėti. Į Jonavą tikrai neatvykome su mintimi, kad kovosime tik dėl trečiosios vietos. Atvykome labai gerai pasirengę. Savo galimybes parodėme žaidimu, o ne kalbomis. Turime gerą kolektyvą, gerą rūbinę, tai reikalinga. Viskas prasideda nuo rūbinės, be jos nieko nenuveiksi. Susideda daug dalykų, tai - ne tik meistriškumas. Tai yra ir smulkmenos, dabar esu ten, kur norisi būti. Dirbame, stengiamės dėl to nuo rugsėjo ir ateiname ten, kur norime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder