Auksą į Klaipėdą parvežė po dviejų dešimtmečių

Auksą į Klaipėdą parvežė po dviejų dešimtmečių

82-ajame Lietuvos suaugusiųjų stalo teniso čempionate nugalėtoju tarp vyrų tapo jaunasis klaipėdietis Alfredas Udra. Uostamiesčio atstovas šį titulą iškovojo po 21 metų pertraukos.

Aštuoniolikmetis finaliniame 16-tuke visus savo varžovus įveikė nepalikdamas jiems jokių vilčių.  Pirmiausiai 4:0 buvo nugalėtas daugkartinis Lietuvos čempionas vilnietis Gintautas Juchna, po to tokiu pačiu rezultatu - Kauno atstovas Ignas Navickas, pusfinalyje 4:1 įveiktas Denisas Stankevičius iš Kauno, o finale 4:1 - sostinės tenisininkas Algirdas Skirgaila.

A. Udra - tik trečiasis klaipėdietis, kuriam pavyko tapti Lietuvos čempionu. 1990 metais šį titulą laimėjo jo dėdė Giedrius Orla, o 1987-aisiais Lietuvos čempione tapo A. Udros mama ir trenerė Indra Drevinskaitė–Udrienė.

Specialistų teigimu, Alfredas savo žaidimu pranoksta Lietuvos žaidėjus ir laikomas europinio lygio tenisininku. Jis daug laiko praleidžia Vokietijoje,šiuo metu taip pat vyksta į šią šalį ir rengiasi dalyvauti kovo 25-ąją Dortmunde prasidėsiančiame "Liebherr" pasaulio komandiniam čempionatui, vėliau, balandžio 11-ąją, laukia Europos olimpiados kvalifikacinis turnyras, vyksiantis Liuksemburge.

Lietuvos čempionate gerai pasirodė ir A. Udros brolis Manfredas Udra, tačiau jis į aštuntuką neprasibrovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder