Atvyksti į stadioną, bet varžovai nežaidžia

Atvyksti į stadioną, bet varžovai nežaidžia

Lietuvos futbolas vėl skamba ne sportiniais pasiekimais, o nemaloniomis ar net tragikomiškomis situacijomis. Šįkart tai savo kailiu patyrė ir "Palangos" futbolininkai, kurie šeštadienį vyko į Kauną žaisti Lietuvos futbolo A lygos rungtynių su vietos "Stumbru", tačiau aikštės šeimininkai aikštėje taip ir nepasirodė.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad Kauno komanda atvyko į rungtynes, tačiau atsisakė žengti į NFA akademijos stadioną.

Gavo airio įsakymą?

Mačas turėjo vykti 17 val., bet likus maždaug valandai iki rungtynių pradžios "Stumbras" feisbuke pranešė, kad "šiandien neketina žaisti A lygos rungtynių".

"Taip yra dėlto, kad klubas nesulaukia palaikymo iš Lietuvos futbolo federacijos šiuo klubui sunkiu metu", - rašoma klubo feisbuko paskyroje.

Šią situaciją išsamiai nušvietė portalas Delfi.lt, kuris pabrėžė, kad blogų ženklų "Stumbro" ekipoje jau buvo vasaros pradžioje: klubo rezervinė komanda prieš dvi savaites praleido I lygos rungtynes, o neseniai su komanda atsisveikino ne tik vienas ekipos lyderių Lucasas Villela, kuris persikėlė į Latviją, bet ir keli itin svarbūs žaidėjai.

Rašoma, kad sprendimą nežaisti A lygos namų rungtynių priėmė klubo savininkas airis Richardas Walshas.

"Mes tik esame klubo administracija, o yra savininkai, kurie sprendimus priima ne Lietuvoje", - žiniasklaidai komentavo "Stumbro" klubo administracijos direktorius Karolis Dieninis.

Gresia pašalinimas

Lietuvos futbolo federacija (LFF) teigė, kad "Stumbro" klubas turi 20 tūkst. eurų skolų federacijai, tačiau, nepaisant to, stengiamasi jiems pagelbėti.

Visgi gali būti, kad "Stumbras" bus pašalintas iš Lietuvos futbolo A lygos čempionato.

Delfi.lt akcentuoja, kad pagal A lygos nuostatus (32 straipsnis), jei komanda nėra sužaidusi daugiau nei 50 proc. rungtynių, pašalinimo atveju anuliuojami jos rezultatai.

Iki to, kad "Stumbras" būtų sužaidęs pusę čempionato, trūksta vienerių rungtynių. Šiuo metu "Stumbras" yra sužaidęs 13 rungtynių, yra surinkęs 15 taškų (4 pergalės, 3 lygiosios, 6 nesėkmės) ir užima 5-ą poziciją.

Vakar LFF informavo, kad dėl privalomų kriterijų pažeidimo ir finansinės situacijos "Stumbro" UEFA licencija yra atšaukta.

Artimiausiu metu taip pat bus priimti galutiniai sprendimai dėl "Stumbro" A lygos ir I lygos licencijų galiojimo.

"Palangos" komanda Lietuvos futbolo A lygos čempionate su 7 taškais užima paskutinę vietą, tačiau už Kaune neįvykusias rungtynes palangiškių taškų kraitis turėtų padidėti iki 10 taškų.

"Atlantą" įveikė "Riteriai"

Negeriausius laikus išgyvena ir Klaipėdos "Atlantas". Dar visai neseniai ties bankroto riba buvęs uostamiesčio klubas Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse namuose patyrė apmaudų pralaimėjimą - pirmajame kėlinyje prieš "Riterius" iš Vilniaus pirmavo 2:0, tačiau galiausiai aikštę paliko nuleistomis galvomis, pralaimėję rezultatu 2:3 (2:0).

Nugalėtojų gretose pasižymėjo Donatas Kazlauskas (58), Ričardas Šveikauskas (79) ir Justinas Januševskis (86). Aikštės šeimininkams įvarčius pelnė Titas Vitukynas (5) ir Devidas Dobrecovas (23).

Klaipėdos futbolo sirgalių veidai po pirmojo kėlinio švytėjo šypsena, tačiau antrajame kėlinyje jų nuotaikas aptemo. Kai kurie nusivylę kalbėjo - galėjo "Atlantas" bent atsilaikyti lygiosiomis.

Šį sezoną tai jau ne pirmas kartas, kai atlantiečiai suklumpa pačioje dvikovos pabaigoje. Dėl kai kurių ankstesnių rungtynių viešojoje erdvėje net buvo pasklidę kalbų, kad atlantiečiai gali būti įsivėlę į lažybas. Pats "Atlanto" klubas šiuo klausimu atlieka vidinį tyrimą.

Klaipėdos futbolininkai Lietuvos futbolo A lygos turnyro lentelėje su 11 taškų (3 pergalės, 2 lygiosios, 9 pralaimėjimai) išliko šeštoje pozicijoje, o "Riteriai" su 25 taškais (7 pergalės, 4 lygiosios, 3 pralaimėjimai) pakilo iš ketvirtos į trečiąją vietą.

"Atlantas" su "Riteriais" šį sezoną kovėsi jau antrą kartą - balandžio 20 dieną Vilniuje vykusios rungtynės baigėsi taikiai - 0:0.

Artimiausias Lietuvos futbolo A lygos rungtynes "Atlantas" žais birželio 22 dieną (šeštadienį) 15 val. Klaipėdos centriniame stradione (Sportininkų g. 46) su "Kauno Žalgiriu".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder