"Atlantui" - "Trakų" autentiškas revanšas

"Atlantui" - "Trakų" autentiškas revanšas

Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai šeštadienį nesėkmingai pradėjo Lietuvos A lygos čempionato ketvirtąjį ratą. Jie Vilniuje net 1:5 (1:4) pralaimėjo antroje turnyrinės lentelės vietoje esančiai "Trakų" ekipai.

Prieš šį susitikimą abu klubai turėjo nuostolių. "Trakų" komandoje negalėjo žaisti abu pagrindiniai vidurio gynėjai: Linas Klimavičius - dėl geltonų kortelių pertekliaus, o Justinas Januševskis - dėl traumos. "Atlante" dėl diskvalifikacijų negalėjo rungtyniauti trys žaidėjai - Rolandas Baravykas, Aleksejus Epifanovas ir komandos kapitonas Andrius Bartkus. Kaip parodė įvykiai aikštėje, atlantiečių netektys buvo skaudesnės.

Jau trečią rungtynių minutę aikštės šeimininkai pelnė pirmąjį įvartį. Jį po kampinio sumaištyje prie "Atlanto" vartų pelnė Vaidotas Šilėnas. Po dešimties minučių panašioje situacijoje prie "Trakų" vartų (taip pat po kampinio) rezultatą išlygino atlantietis Maksimas Maksimovas - 1:1. Tai buvo ir viskas kuo galėjo klaipėdiečiai nudžiuginti savo sirgalius.

Vėliau aikštėje šeimininkavo "Trakų" futbolininkai. Jie iki pertraukos, pasinaudoję skylėta uostamiesčio gynyba, įmušė dar tris įvarčius. Juos pelnė Nerijus Valskis (14 min.), Davidas Aršakianas (17 min.) ir Jurijus Mamajevas (35 min.).

Padėję pirmame kėlinyje tvirtus pamatus pergalei, trakiškiai po pertraukos ją įtvirtino dar vienu Sergejaus Ševčiuko įvarčiu (66 min.).

Ir kaip po tokio skaudaus Klaipėdos ekipos pralaimėjimo neprisiminti šių klubų pirmojo rato susitikimo, vykusio uostamiestyje. Tada pergalę lygiai tokiu pat rezultatu 5:1 šventė atlantiečiai. Na, o apskritai abi komandos šių metų čempionate pasidalino po dvi pergales.

Po triuškinamos pergalės "Trakų" futbolininkai surinko 62 taškus ir dar labiau įsitvirtino antroje vietoje. Jie turi gerų šansų pakovoti ir dėl aukso medalių.

Blankiai sostinėje rungtyniavę atlantiečiai su 51 tašku išliko trečioje vietoje, tačiau prie jų visiškai priartėjo Marijampolės "Sūduva" (49 tšk.). Marijampoliečiai šeštadienį į savo sąskaitą įsirašė tris taškus be žaidimo. Jiems buvo įskaityta pergalė prieš iš čempionato pasitraukusią Pakruojo "Kruoją".

Po skaudžiai pralaimėtų rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija neslėpė apmaudo: „Trakus“ galiu pasveikinti su pergale. Jie mus dideliu rezultatu įveikė, viskas dėsninga. Net negaliu pasakyti, jog iš mūsų pusės buvo žaidimas. Dešimt minučių po pirmo praleisto įvarčio buvo neblogos, išlyginome rezultatą ir po to viskas baigėsi - subyrėjome. Esu nusivylęs kai kuriais futbolininkais. Juos pavadinčiau "pusfabrikačiais". Darysime išvadas. Iki šių rungtynių turėjome aukštesnių tikslų, o dabar kovosime tik dėl trečios vietos."

Vilniuje "Atlantas" žaidė tokios sudėties: Mindaugas Malinauskas, Justas Raziūnas, Kazimieras Gnedojus, Edgaras Žarskis, Andrius Jokšas (kapitonas, 79 min. įspėtas), Markas Beneta, Ovidijus Verbickas (nuo 67 min. - Olegas Dmitrijevas), Dovydas Norvilas (nuo 57 min. - Gerardas Žukauskas), Maksimas Maksimovas, Skirmantas Rakauskas, Lukas Baranauskas (nuo 57 min. - Dominykas Galkevičius).

Kitas čempionato rungtynes "Atlanto" futbolininkai žais namie rugsėjo 22 dieną su pagrindine konkurente kovoje dėl bronzos medalių "Sūduva". Šios dvikovos pradžia - 18.30 val.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder