"Atlanto" vartininką treniravo meras

"Atlanto" vartininką treniravo meras

Rytoj Klaipėdos "Atlantas" Lietuvos futbolo A lygos čempionato penktojo turo rungtynėse uostamiesčio centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje susitiks su "Kauno Žalgiriu". Šis susitikimas prasidės 13 valandą.

Tarp lyderių esantys atlantiečiai per ketverias rungtynes surinko 9 taškus, o kauniečiai per tiek pat susitikimų tenkinosi 4 taškais.

Būsimi Klaipėdos ekipos varžovai pelnė 6 įvarčius, iš kurių trias įmušė du pastaruosius sezonus "Atlante" rungtyniavęs Rokas Krušnauskas. Tačiau svečiai turi problemų gynyboje - į savo vartus yra praleidę aštuonis įvarčius. Tai didžiausias "Kauno Žalgirio" vyriausiojo trenerio Laimio Bičkausko galvos skausmas.

Savo ruožtu klaipėdiečiai rezultatyviu žaidimu pasigirti kol kas negali (pelnė 4 įvarčius), bet į jų vartus įmušti yra sudėtinga. Iki šiol "Atlanto" vartininkui Povilui Valinčiui tik kartą teko išimti kamuolį iš savo vartų tinklo. Tą vienintelį įvartį per antrojo turo rungtynes Marijampolėje įmušė "Sūduvos" legionierius Miljanas Jablanas.

Koks yra tas nepramušamas Povilas Valinčius? - pasiteiravome paties "Atlanto" vartų sargo.

Gimiau 1989 m. gegužės 16 d. Suvalkijoje, Kalvarijos miestelyje. Čia didelio pasirinkimo nebuvo, todėl aš, kaip ir dauguma mano bendraamžių vaikų, pasirinkome futbolą. Mus treniravo dabartinis Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis. Tada jis buvo futbolo treneris. Vos septyniolikos sulaukęs išvykau į Vilniaus "Vėtrą", o jai bankrutavus sugrįžau arčiau gimtinės - į Marijampolės "Sūduvą". Su abiem ekipomis po kartą iškovojau bronzos ir sidabro medalius. Po to kelis sezonus teko paragauti legionieriaus duonos Rumunijos "Petrolul" klube. Sugrįžęs į Lietuvą trumpai rungtyniavau Vilniaus MRU komandoje, o 2015 m. pasiryžau išbandyti save daug ambicijų turėjusiame "Šiaulių" klube. Deja...

Ir atsidūrei Klaipėdoje. Kodėl pasirinkai "Atlantą"?

Susidomėjimą manimi rodė klubo treneriai, tenkino sąlygos. Žinojau kur einu. Juk "Atlantas" trejus metus iš eilės laimi medalius, dalyvauja Europos turnyruose, turi didelių siekių ir šiemet. Mano kolekcijoje jau yra po du bronzos ir sidabro medalius, bet trūksta aukso. Todėl šį siekį noriu įgyvendinti su "Atlantu".

Tave "Atlantas", tikriausiai, pasikvietė ir dėl tarptautinės patirties?

Teko UEFA Europos lygos turnyruose sužaisti dešimt rungtynių. Geriausiai sekėsi su "Vėtra" 2009 metais, kai nukeliavome net iki trečio etapo. Nugalėjome Liuksemburgo, Suomijos ekipas, bet neprilygome Angljios "Premier" lygos atstovui "Fulham" klubui. Kitas ketverias rungtynes Europoje sužaidžiau 2010 ir 2011 metais atstovaudamas "Sūduvai".

Ar prisimeni, kada pirmą kartą teko rungtyniauti prieš "Atlantą"?

Tiksliai nepasakysiu, bet tai buvo tada kai žaidžiau "Vėtroje". Įsimintiniausias buvo susitikimas Klaipėdoje 2008 m. lapkritį. Paskutinėse sezono rungtynėse mums būtinai reikėjo nugalėti "Atlantą", ir mes laimime bronzos medalius. Tada "Vėtroje" rungtyniavęs Evaldas Razulis antrame kėlinyje į Arno Lekevičiaus vartus įmušė vienintelį įvartį, ir mes tapome prizininkais. Tai buvo mano pirmasis medalis.

Per paskutines "Atlanto" priešsezonines rungtynes Klaipėdoje su "Ventspils" klubu atrėmei net du baudinius. Galbūt esi baudinių "specas"?

Apie tai nenorėčiau kalbėti. Pasakysi teisybę, o per kitas rungtynes tave vartuose "sušaudys". Šiaip esu atrėmęs daug tokių smūgių.

Žymus Rusijos futbolo apžvalgininkas Aleksandras Lvovas yra parašęs knygą apie vartininką Rinatą Dasajevą ir pavadinęs ją "Komanda prasideda nuo vartininko". Ar sutinki su tokiu teiginiu?

Komanda gali prasidėti ir... nuo puolėjo. Suprantu, kad vartininkas yra paskutinė viltis. Tačiau daug kartų vartus nuo įvarčių išgelbsti ir gynėjai, ir saugai, ir puolėjai.

Ar turi svajonę patekti į Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę?

Mūsų šalyje yra daug gerų vartininkų ir patekti į rinktinę yra nepaprastai sunku. 2011 m. buvau kviečiamas į trenerio Raimondo Žutauto vadovaujamą rinktinę draugiškoms rungtynėms su Armėnija. Tačiau žaisti neteko. Keletą kartų teko ginti šalies jaunimo rinktinės vartus.

Po kiekvieno A lygos čempionato turo yra renkama simbolinė rinktinė. "Atlanto" vartai yra beveik "sausi", bet tavo pavardės rinktinėse nėra...

Vadinasi, yra geresnių už mane. O šiaip šių rinkimų nesureikšminu. Man yra svarbiau už viską kada komanda laimi. Pažiūrėkit, Marijampolėje praleidau tą vienintelį įvartį ir jis mūsų klubui kainavo tris taškus.

Netrukus "Atlanto" laukia nelengvi susitikimai namuose su dviem žalgiriečių komandomis: balandžio 2 d. - su "Kauno Žalgiriu" ir balandžio 6 d. - su Vilniaus "Žalgiriu". Apskritai ar labai jaudinies prieš svarbias rungtynes?

Niekuomet nejaučiu įtampos nei prieš rungtynes, nei per jas. Esu šaltakraujiškas žmogus. Dėl artėjančių rungtynių? Stengsiuos nenuvilti komandos gerbėjų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder