"Atlanto" pergalė nuožmioje kovoje

"Atlanto" pergalė nuožmioje kovoje

Šiandien Klaipėdos "Atlantas" Lietuvos futbolo A lygos čempionate iš XIX turo atkeltose rungtynėse uostamiestyje susitiko su antroje turnyrinės lentelės vietoje esančiais "Trakais" ir iškovojo nelengvą pergalę rezultatu 1:0 (0:0).

Pergalingą įvartį 73 min. po puikios kombinacijos pelnė Ovidijus Verbickas. Šią lemtingą ataką pradėjo Andrejus Paniukovas, pratęsė Maksimas Maksimovas, kamuolį O. Verbickui sumaniai perleido Robertas Vėževičius, o Ovidijaus smūgis buvo tiesiog įspūdingas - 1:0.

Pirmasis kėlinys atlantiečiams buvo nelengvas. Jau 17 min. "Atlanto" gynėjas Edgaras Žarskis savo baudos aikštelėje pargriovė trakietį Ronaldą Solominą, ir į klaipėdiečių vartus buvo paskirtas baudinys. Tačiau jo nerealizavo Jurijus Mamajevas - kamuolys atsitrenkė į "Atlanto" vartų skersinį.

Iki šio momento "Atlanto" futbolininkai kėlė net penkis kampinius iš eilės, bet svečiai apsigynė.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui Klaipėdos ekipos treneriai į aikštę išleido "futbolo desantininkus" iš Rusijos A. Paniukovą ir M. Maksimovą. Žinia, šie "Atlanto" legionieriai per pirmojo rato rungtynes su "Trakais" įmušė penkis įvarčius.

Šįsyk šie futbolininkai įvarčių nepelnė, bet jų pasirodymas aikštėje įnešė gyvumo "Atlanto" atakoms, atkuto tribūnose ir sirgaliai.

Rungtynių pabaigoje svečiai suaktyvėjo ir atlantiečiams buvo nelengva stabdyti rezultatą išlyginti siekiančių "Trakų" futbolininkų atakas. Tačiau klaipėdiečiai apsigynė ir į turnyrinę lentelę įsirašė vienuoliktąją pergalę. Po jos trečią vietą užimantis "Atlantas" surinko 39 taškus ir nuo antroje pozicijoje esančių "Trakų" atsilieka aštuoniais taškais.

Po rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija sakė: "Džiaugiuosi šia svarbia pergale. Smagu, kad pasiteisino prieš rungtynes mūsų trenerių numatyta strategija. Pirmame kėlinyje kėlėme sau uždavinį neprasileisti įvarčio, o po pertraukos į kovą metėme Andrejų Paniukovą ir Maksimą Maksimovą. Žinojome, kad jie šiuo metu nėra geriausios sportinės formos ir visų rungtynių "neištemps". Todėl Andrejų ir Maksimą į aikštę išleidome tik po pertraukos. Jie sėkmingai įsijungė į žaidimą ir pateisino mūsų lūkesčius."

Su "Trakais" rungtyniavo šie atlantiečiai: Mindaugas Malinauskas, Andrius Bartkus (kapitonas), Markas Beneta (nuo 55 min. - Maksimas Maksimovas), Andrius Jokšas, Dovydas Norvilas (50 min. įspėtas, nuo 89 min. - Skirmantas Rakauskas), Lukas Baranauskas (nuo 55 min. - Andrejus Paniukovas), Rolandas Baravykas, Aleksejus Epifanovas, Robertas Vėževičius, Edgaras Žarskis, Ovidijus Verbickas (31 min. įspėtas).

Kitas čempionato rungtynes "Atlanto" futbolininkai vėl žais namie. Jie rugpjūčio 16 d. (18.00 val.) susitiks su Kauno "Spyriu".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder