"Atlanto" futbolininkai varžysis su "Aris" klubu

"Atlanto" futbolininkai varžysis su "Aris" klubu

Kipre 2017 m. Lietuvos futbolo A lygos čempionatui besiruošiantis Klaipėdos "Atlantas" šiandien kontrolinėse rungtynėse jėgas pasitikrins su Limasolio "Aris" klubu.

Atlantiečiai Kipre jau sužaidė šešerias kontrolines rungtynes ir visas pralaimėjo. Penkis pralaimėjimus jie patyrė per pirmąją treniruočių stovyklą ir vieną - per antrąją. Žinia, antroji uostamiesčio futbolininkų išvyka Kipre prasidėjo pralaimėjimu 0:1 (0:1) Belgrado "Rad" klubui iš Serbijos.

Panašu, kad "Atlanto" treneriams sunkiai sekasi komplektuoti praktiškai iš pagrindų pasikeitusią komandą. Didžiausias jų galvos skausmas yra futbolininkų ne iš Europos Sąjungos šalių sąrašo sudarymas. Žinia, į klubo paraišką galima įtraukti tik šešis tokius žaidėjus. Su "Atlantu" sutartis turi rusas Olegas Dmitrijevas, ukrainietis Konstantinas Šulcas ir moldavas Andrejus Čofu. Dar du futbolininkai - rusas Sergejus Obivalinas ir ukrainietis Jurijus Vereščiakas - yra realūs kandidatai tapti atlantiečiais. Kas bus šeštasis? Mūsų turimomis žiniomis, treneriai dar ieško vidurio gynėjo ir vidurio saugo. Jei šios pozicijos būtų lopomos žaidėjais ne iš Europos Sąjungos valstybių, tuomet "Atlante" neatsirastų vietos Andrejui Paniukovui - apie jo sugrįžimą į Klaipėdą jau skelbė klubo interneto svetainė. Nėra galutinai aišku ir dėl "Atlanto" vidurio gynėjo Vyto Gašpuičio išvykimo rungtyniauti į Rusijos vicečempiono FK "Rostov" ekipą. Rostovo klubas šiuo metu gyvena UEFA Europos lygos rungtynių su Prahos "Sparta" rūpesčiais, todėl dėl atlantiečio neskuba apsispręsti. Beje, žaidėjų perėjimo langas užsidaro vasario 28 dieną. Žodžiu, klaustukų yra daug.

Na, o pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtinti šių metų A lygos čempionato nuostatai ir tvarkaraštis. Varžybų schema nesikeis - bus ta pati kaip ir pernai.

Šiais metais A lygoje rungtyniaus aštuoni klubai: Vilniaus "Žalgiris", "Trakai", Marijampolės "Sūduva", "Atlantas", Kauno "Stumbras", Jonavos "Jonava" (buvusi "Lietava"), Utenos "Utenis" ir Kazlų Rūdos "Šilas". Pastaroji ekipa pakeitė iš A lygos iškritusį "Kauno Žalgirį". Iš pradžių visos komandos varžysis keturiais ratais. Po to šeši geriausiai pasirodę klubai penktajame rate kovos dėl medalių. Septintą vietą užėmusiai ekipai dėl išlikimo A lygoje teks susikauti su antrąja pirmosios lygos komanda. Aštuntoje vietoje likęs A lygos klubas tiesiogiai nugarmės į pirmąją lygą.

Pirmajame naujojo čempionato rate "Atlanto" futbolininkai žais pagal tokį tvarkaraštį: kovo 4 d. (13.00 val.) Klaipėdoje su "Žalgiriu", kovo 9 d. (20.00) Kaune arba Marijampolėje su "Šilu", kovo 15 d. (18.00) Klaipėdoje su "Stumbru", kovo 30 d. (20.00) Marijampolėje su "Sūduva", balandžio 4 d. (18.00) Klaipėdoje su "Trakais", balandžio 12 d. (17.00) išvykoje su "Jonava" ir balandžio 20 d. (18.00) išvykoje su "Uteniu".

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder