"Atlantą" valdys V. Lekevičiaus bendražygis

"Atlantą" valdys V. Lekevičiaus bendražygis

Klaipėdos "Atlanto" gelbėjimo dramoje - netikėtas posūkis. Naujuoju klubo savininku tapo Vacio Lekevičiaus bendražygis tiek verslo, tiek asmeninio gyvenimo sferose - Klaipėdos apskrities futbolo federacijai (KAFF) vadovaujantis verslininkas Romualdas Jonaitis.

Tai jis antradienį patvirtino ir "Vakarų ekspresui".

Teigiama, kad R. Jonaitis sutarė su V. Lekevičiumi ir klubo bankroto administratoriumi Geraldu Useliu dėl komandos perėmimo į savo rankas.

Ar tiesa, kad ketinate įsigyti "Atlanto" klubą? - pasiteiravome R. Jonaičio.

Taip, kovo 5 d. yra pasirašyta teisių perleidimo sutartis.

Klubo dalininkas Jūs vienas ar daugiau asmenų?

Klubas yra atviras, todėl jis nebus priklausomas nuo vieno asmens. Turiu grupę bendraminčių. Mūsų tikslas - vieningas ir stiprus futbolas ir futbolo klubas Klaipėdoje. Siekiame, jog į klubo valdymą įsitrauktų ir savivaldybė. Manau, jog miestas palaikys šią iniciatyvą, nes pagrindinis siekis - skaidrus ir atviras klubas.

Kaip kilo idėja perimti "Atlanto" klubą?

Esu Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas. Visus nesutarimus turime palikti praeityje ir eiti į priekį. Į klubą mes žiūrime ne kaip į vienadienį ar pusmečio projektą - kalbame apie penkerių-dešimties metų programą.

Niekam ne paslaptis, kad Vacys Lekevičius - geras Jūsų bičiulis ir verslo partneris. Kokias pareigas klube eis V. Lekevičius ir kokias Jūs? Ar nebus taip, jog nors ir neoficialiai, bet klubą valdys V. Lekevičius?

Su Vaciu Lekevičiumi esame draugai ir Futbolo akademijos dalininkai. Tai yra tik socialinis projektas, skirtas padėti ir sudaryti sąlygas vaikams siekti profesionalios futbolininko karjeros. Esu situacijos perėmėjas bei investuotojas. Svarbiausia, kad klubas gyvuotų ir žaistų aukščiausioje lygoje. V. Lekevičius dalyvaus tik situacijos perdavimo etape. Jokiame kitame mano vystomame versle V. Lekevičius nedalyvauja.

Jūs esate Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas. Tapus klubo savininku, ar nesikirs šios dvi pareigos?

Tiek Europos, tiek pasaulio praktikoje klubų savininkai-prezidentai aktyviai dalyvauja federacijų veikloje. Manau, jog tai suderinama.

Ar su žaidėjais jau yra pasirašytos sutartys? Gal galite pavardinti žaidėjų pavardes, kurie atstovaus šiemet "Atlantui"?

Šiandien klubas žaidžia draugiškas rungtynes, po kurių ir paaiškės žaidėjų sąrašas.

Kaip vertinate tai, jog pavargęs nuo pažadų klubo treniruoti nebenori Seulo olimpinis čempionas Arminas Narbekovas?

Gerbiu Arminą Narbekovą už jo pasiekimus. Esame geri pažįstami. Buvusioje situacijoje nedalyvavau.

Ar yra sudarytas trenerių štabas?

Komandai vadovaus Romualdas Norkus. Klubo uždavinys - sudaryti biudžetą, kuriuo ir vadovausimės.

Kada bus pristatyta komanda?

Komanda bus pristatyta čempionato išvakarėse, spaudos konferencijos metu.

Pagal LFF A lygos tvarkaraštį pirmosios "Atlanto" rungtynės kovo 10 dieną 13 val. su "Šiauliais". Ar spėsite sutvarkyti visus reikalus?

Taip. Klaipėdos futbolas buvo, yra ir bus. Futbolas, kurį stebės tūkstančiai sirgalių, futbolas, kurį žais profesionalai.

"Norėtųsi, kad nebūtume pajuokos objektu"

Vytautas ČEPAS, Klaipėdos vicemeras

Miesto valdžia negali ir net neketina kištis į privataus klubo vidaus reikalus. Mes tik galime įstatymo numatyta tvarka komandas finansiškai paremti arba ne.

Neslėpsiu, man asmeniškai keistos "Atlanto" klubo peripetijos: jau lyg ir buvo derinamos sąlygos su irkluotoju Alvydu Duonėla, jis jau buvo pristatinėjamas naujuoju klubo prezidentu, vėliau buvo kalbama su praeityje žinomo futbolininko Rimanto Žvingilo iniciatyvine grupe. Tačiau pirmadienį paaiškėjo, kad viskas nutrūko. Dabar jau kalbama apie Romualdo Jonaičio galimybę perimti klubą ir neva atsirado kažkokie rėmėjai. Nesitiki, kad viskas iš esmės pasikeis. Negi jis lyg gaisrininkas, iš kurio žarnos teka doleriai? Vargu. Jei vidury sezono vėl dings rėmėjai, kas tada? Vėl Vaciukui reikės stoti į vartus?

Duok Dieve, kad "Atlanto" klubas atsistotų ant kojų. Gerbiu Vacio Lekevičiaus pasiryžimą, tačiau ilgametė patirtis rodo, kad jau keleri metai atsimušama į tą patį akmenį: neatsiskaitoma su žaidėjais, kalbama, kad būna ir taip, jog pinigai žaidėjams ne pervedami per banką, o vežami grynaisiais. Jei tai tiesa, tuomet tokie dalykai jau kvepia kriminalais. Taip būti negali.

Norėtųsi, kad Klaipėdos futbole neliktų to juodojo šešėlio, to nemalonaus raugo: pabodo klausytis, kad kažkas kažkam sudaužė veidą, prilupo teisėją, rungtynes pralaimėjo 13:0 ir panašiais gėdingais rezultatais. Ar tai galima pavadinti futbolu? Vargu... Nieko neatsitiktų, jei ir Klaipėda metelius nerungtyniautų Lietuvos futbolo A lygoje.

Mes siekiame, kad mieste būtų viena pajėgi futbolo komanda, kuri reprezentuotų miesto vardą. Ėjome į diskusijas, kad susijungtų "Atlantas" ir FC "Klaipėda". Buvome suorganizavę daugybę pokalbių, mano kabineto durys futbolininkams visuomet buvo atviros, tačiau tik eikvojome laiką - futbolininkai yra susiskaldę, nepavyko jiems rasti kompromiso. Miestas dviejų futbolo klubų remti negali. Tai aiškiai esame pasakę ne kartą. Norime, kad būtų tvarka: aiškus klubo valdymas, rėmėjai, žaidėjai, o ne kažkokia palaida bala. Nors iki Lietuvos futbolo A lygos čempionato pradžios liko vos trys dienos, tačiau situacija nėra aiški: kažkas klubą pirks, kažkas parduos... Kaip turgus... Per aštuonis mėnesius nesugebėjo susitvarkyti. Absurdas.

Norėtume, jog mieste būtų tokia komanda, kuri palaipsniui kiltų į viršų, nebūtų pajuokos objektu. Su Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriumi Antanu Adomynu kalbamės. Yra vilčių atgaivinti "Granito" komandą. Naująją ekipą, kuri žaistų antroje Lietuvos futbolo lygoje, norima pavadinti "Klaipėdos granitas". Komandoje rungtyniautų Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai, jiems tai būtų itin naudinga patirtis. Vėliau komanda galėtų kopti laipteliu aukščiau. Tai būtų tokia komanda, kurios vizija ir planai būtų aiškūs: žaidėjai gautų atlyginimus, būtų stabilūs rėmėjai, trenerių štabas. Tiesiog nebūtų jokio kriminalo, kurį dabar Klaipėdos futbole galima įtarti.

Ketiname tartis su stambiųjų įmonių vadovais, jog būtų sudaromos ilgalaikės sporto rėmimo sutartys. Sieksime, kad viena įmonė remtų kurios nors konkrečios sporto šakos komandą, tuomet viskas būtų aišku ir klubas galėtų planuotis savo biudžetą, žinotų, kokius gali įpirkti žaidėjus, ir panašiai. Jei Klaipėdoje gyvuotų aukšto lygio futbolas, trykščiau džiaugsmu. Linkiu "Atlantui" ir Vaciui Lekevičiui kuo geriausios sėkmės. Norime, kad Klaipėdoje futbolas pakiltų lyg feniksas iš pelenų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder